Microsoft Build 2023 po afrohet: del data e eventit

Konferenca vjetore e Microsoft Build kushtuar zhvilluesve të Windows, Azure dhe Microsoft 365 po afrohet. Edicioni i vitit 2023 tashmë është konfirmuar nga Satya Nadella dhe kolegët, por deri më sot një datë zyrtare nuk është shfaqur kurrë në portalet e kompanisë Redmond. Për t’iu përgjigjur pyetjes së entuziastëve janë këshilltarët e zakonshëm të sektorit të cilët, më në fund, parashikojnë ditët e supozuara në të cilat do të mbahet Microsoft Build 2023.

Datat e Microsoft Build 2023
Pak kohë më parë ishte XenoPanther në Twitter që ndau datat e 23 dhe 25 majit 2023 me publikun, duke i dhënë zhvilluesve pak shije në pritje të konfirmimit. Megjithatë, pikërisht në këto ditë, këshilltari i njohur h0x0d arriti të marrë një imazh më jozyrtar që do të përcaktonte përfundimisht emërimet e Microsoft Build 2023.

Siç mund ta shihni më lart, WalkingCat ka konfirmuar datat e 23, 24 dhe 25 majit 2023 për ngjarjen live në Seattle. Do të ketë gjithashtu një seminar në 22 të të njëjtit muaj, gjatë të cilit zhvilluesit me siguri do të jenë në gjendje të bisedojnë me njëri-tjetrin dhe të pasurojnë nocionet e tyre në seancat e grupeve ad hoc.

Nëse më parë nuk ishte e qartë nëse Build 2023 do të kishte qenë një ngjarje hibride si vitin e kaluar, imazhi i ri tregon se do të ketë një ngjarje dixhitale globale më 23 dhe 24 maj, pra paralel me takimet personale.

Çfarë ndodh gjatë eventit?
Për ata që nuk janë të iniciuar, Microsoft Build është vendi ku kompania shpesh shpall veçori të reja për zhvilluesit, pavarësisht nëse është Windows App SDK ose zgjidhje të reja për Microsoft 365 dhe shërbime të tjera. Për fat të keq, gjigandi amerikan rrallë kënaqet me përparimet përpara rastit të dedikuar. Prandaj, duhet vetëm të presim me durim datat e lartpërmendura për të zbuluar se çfarë do të sjellë për publikun dhe të brendshëm, veçanërisht në inovacionin e AI-së tani në zhvillim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/14/microsoft-build-2023-po-afrohet-del-data-e-eventit/