Meta tregon postime nga Threads në feed-in e Facebook

Meta ka nisur disa teste për platformat e saj ditët e fundit. Një prej tyre ka të bëjë me funksionalitetin që ju lejon të shfaqni postimet e Threads në feed e Facebook. Kjo risi është kritikuar shumë nga përdoruesit, pasi nuk ka asnjë opsion të largimit. Në Instagram, është shtuar mundësia për të parë vetëm postime nga përdoruesit e verifikuar të Meta.

Meta kërkon përdorues të rinj për Threads në Facebook
Pas tejkalimit të 100 milionë përdoruesve disa ditë pas lançimit, Threads ka humbur tërheqjen e tij fillestare, pavarësisht prezantimit të disa veçorive të reja të rëndësishme, si versioni në internet dhe kërkimi. Prandaj, kompania Menlo Park vendosi të shfrytëzojë popullaritetin më të madh të Facebook për t’i shtyrë përdoruesit drejt platformës së re.

Meta ka konfirmuar se ka filluar testimin e funksionit që ju lejon të shihni postimet e Threads në feed tuaj në Facebook. Që nga gushti, postimet e Threads në Instagram janë shfaqur, pasi të dy mediat sociale janë të lidhura ngushtë me njëra-tjetrën (ju duhet një llogari në Instagram për të hyrë në Threads). Megjithatë, shumë përdorues kanë vënë në dukje se ndjekësit në Facebook janë krejtësisht të ndryshëm nga ata në Threads, kështu që ata kërkojnë një opsion për të çaktivizuar (opt-out) ekranin.

Një tjetër test i vazhdueshëm ka të bëjë me Instagramin. Një opsion është shtuar në aplikacion, nën “Ndjekje dhe të preferuara”, i cili ju lejon të shikoni vetëm postimet e përdoruesve të “Meta Verified”, pra atyre që paguajnë 13,99 euro/muaj (nga ueb) ose 16,99 euro/muaj (nga iOS dhe Android. ). Adam Mosseri, kreu i Instagram, tha se kjo është një mënyrë për t’i dhënë shikueshmëri më të madhe krijuesve të përmbajtjeve dhe kompanive.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/24/meta-tregon-postime-nga-threads-ne-feed-in-e-facebook/