Meta shpjegon se si AI kontrollon atë që shihni në Facebook dhe Instagram

Për Meta-nn, inteligjenca artificiale është një temë shumë e rëndësishme dhe një sektor në të cilin mund të vazhdojë të investohet dhe të punohet. Prezantimi i modelit Voicebox për sintezën e të folurit e tregoi këtë mjaft qartë, por, së bashku me LLaMa, nuk është e vetmja përpjekje kyçe për të zhvilluar zgjidhje të avancuara të AI për përdoruesit. Në fund të fundit, edhe platformat sociale të menaxhuara nga gjigandi i Mark Zuckerberg kanë përdorur prej vitesh algoritme dhe inteligjencë artificiale.

Kohët e fundit, kompania u përpoq të shpjegonte se si sistemet e saj të inteligjencës artificiale klasifikojnë përmbajtjen në Facebook dhe Instagram midis Feeds, Stories, Reels dhe postimeve të llojeve të ndryshme. Jeni kurioz se si funksionojnë?

Meta shpjegon AI në rrjetet sociale
Postimi i publikuar sot, 29 qershor 2023, nga gjigandi Menlo Park përpiqet të ilustrojë në mënyrën më të thjeshtë të mundshme detajet se si sistemi i zotëruar i inteligjencës artificiale mbledh informacion për të ndryshuar më në fund dinamikisht atë që shohim në mediat sociale. Me miliarda njerëz që përdorin Facebook dhe Instagram çdo ditë për të ndarë uljet dhe ngritjet e jetës, shpjegon Meta, është e nevojshme të përdoren sistemet e AI për ta bërë përvojën e secilit unike dhe të personalizuar, duke ndryshuar përmbajtjen e parë.

Në rastin e feed në Facebook, sistemi merr parasysh të dhëna të tilla si krijuesi i një postimi të parë ose me kë ndërveprojmë, llojin e ndërveprimit dhe mënyrën se si kontaktet tona e perceptojnë të njëjtën përmbajtje. Prandaj, AI do t’i klasifikojë postimet sipas rëndësisë së tyre dhe do t’i shfaqë ato në burimin personal bazuar në një pikë të atribuar nga algoritmi.

Sistemet e kartave më pas do të shfaqin kufijtë e personalizimit në platforma individuale, jo vetëm në Facebook. Edhe Instagram, në fakt, ju lejon të kontrolloni furnizimin duke kërkuar që algoritmi të tregojë pak a shumë përmbajtje të ngjashme me të tjerat e dukshme në një moment të caktuar. Prandaj, përmes Preferencave të Furnizimit dhe Qendrës së Kontrollit, nuk ka mungesë të opsioneve të menaxhimit të algoritmit.

Meta do të fillojë të nxjerrë një suite të ri mjetesh për studiuesit në javët e ardhshme: Biblioteka e Përmbajtjes Meta dhe API. Biblioteka përfshin të dhëna nga postimet publike, faqet, grupet dhe ngjarjet në Facebook. Për Instagram, ai do të përfshijë postime publike dhe të dhëna nga krijuesit dhe llogaritë e biznesit. Studiuesit në institucionet e kualifikuara kërkimore dhe akademike do të jenë në gjendje të kërkojnë qasje në këto mjete nëpërmjet partnerëve me ekspertizë të thellë në ndarjen e sigurt të të dhënave për kërkime, duke e bërë shumë më të lehtë përmbushjen e detyrimeve të pajtueshmërisë dhe transparencës për ndarjen e të dhënave të reja.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/29/meta-shpjegon-se-si-ai-kontrollon-ate-qe-shihni-ne-facebook-dhe-instagram/