Meta Quest 3 zyrtare: VR në një dimension të ri

Pas një serie të gjatë thashethemesh për kufjet e ardhshme VR të Metës, kompania Menlo Park më në fund ka shpërndarë – pothuajse – të gjitha rezervimet për Meta Quest 3 të saj, nga çmimi në dizajn, duke kaluar përmes specifikimeve teknike.

Meta Quest 3 do të ketë një çmim fillestar prej 569,99 euro (499 dollarë) për modelin 128 GB

Trupi, i ridizajnuar plotësisht, është shumë më i hollë se Quest 2, me një vëllim të kufjeve aktuale të barabartë me 40% në krahasim me këtë të fundit. Përshtypje edhe më e madhe është fakti se në krahasim Quest 2 shfaqet pa ndërfaqe për fytyrën, ndërsa Quest 3 është i kompletuar me gjithçka.

Platforma e re Qualcomm Snapdragon, me sa duket e zhvilluar bashkërisht midis dy kompanive, do të lejojë një dyfishim të performancës gjener-mbi-gjen, me të gjitha përfitimet e nevojshme.

Me interes është edhe grupi i ri i kamerave gjurmuese, të cilat do të mundësojnë një modalitet kalimi të plotë me ngjyra për një përvojë edhe më zhytëse të realitetit të përzier, së bashku me rezolucion më të lartë për panelet dhe optikën e petullave që premtojnë në përgjithësi rezultate më të mira se kurrë më parë.

Kontrollet janë ridizajnuar gjithashtu, me reagime të avancuara haptike, por grupi dhe ndërfaqja gjithashtu duket se kanë pësuar një rimodelim të madh.

Thjesht duhet të presim për një dritare të paspecifikuar të vjeshtës 2023, por në landing page ufficiale tashmë është e mundur të abonoheni për të marrë njoftime në lidhje me të.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/01/meta-quest-3-zyrtare-vr-ne-nje-dimension-te-ri/