Meta mund të pushojë nga puna më shumë punonjës ktë muaj

Tashmë një muaj më parë flitej vazhdimisht për një valë të re të mundshme pushimesh nga puna në shtëpinë Meta. Epo, pas disa javësh heshtjeje, indiskrecioni po ndihet sërish falë një vazhdimësie të ofruar nga Bloomberg. Sipas agjencisë amerikane, kompania mëmë e Facebook po shqyrton shkurtimin e mijëra vendeve të punës këtë javë dhe në vijim, pas uljes së mëparshme prej 13% të fuqisë punëtore.

Meta kundërpërgjigjet: Pushimet nga puna do të vijnë këtë muaj?
Bloomberg nuk u ndal në parashikimin se cila mund të jetë e ardhmja e mijëra punonjësve të Meta: dalja nga kompania duket e pashmangshme për shumë njerëz, falë vullnetit të fortë të kompanisë Menlo Park për të investuar në metaverse dhe në inteligjencën artificiale, duke u rritur. efikasiteti i punonjësve gjatë gjithë vitit 2023.

Përsëri nëntorin e kaluar, i njëjti CEO Mark Zuckerberg deklaroi se bumi në punën inteligjente dhe aktivitetet online gjatë viteve të pandemisë nuk zgjati aq sa duhet për të konfirmuar nevojën për më shumë staf. Gjiganti i rrjetit social u godit më tej nga recesioni ekonomik dhe ardhja e platformave të tjera konkurruese në skenë, paralelisht me rritjen e rivalit të tij arkiv TikTok.

A është faji i metaverse?
Shpenzimet e pabesueshme për të shtyrë metaverset nuk duket se e kanë ndihmuar Metën në muajt e fundit: hapësirat virtuale ku të shoqërohet dhe të punojë nuk janë aq të njohura sa besonte Zuckerberg. Tani kompania duket se ka bërë një përballje të madhe me çmimet e Quest 2 dhe Quest Pro, duke rënë nga 499,99 dollarë në 429,99 dollarë dhe 1499,99 dollarë në 999,99 dollarë, përkatësisht, në një përpjekje për t’i bërë pajisjet periferike VR më të aksesueshme për konsumatorin mesatar dhe për kompanitë. të interesuar për të investuar në punën inteligjente, realitetin virtual dhe realitetin e shtuar.

A do të jetë kjo lëvizje që do t’i lejojë Metës rinisjen e sektorit? Do ta shohim. Bërja e investimeve në metaverse si shkaku i drejtpërdrejtë i pushimeve nga puna të dhjetëra mijëra punonjësve nuk do të ishte ende saktësisht i saktë, megjithëse korrelacioni nuk mund të përjashtohet.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/07/meta-mund-te-pushoje-nga-puna-me-shume-punonjes-kte-muaj/