Meta lançon Broadcast Channel në Instagram: funksioni të kujton Telegramin

Pas lajmeve në lidhje me lançimin e Instagram Notes në Evropë, le të kthehemi te fokusimi tek veçoritë e rrjetit social të njohur. Në fakt, është paralajmëruar nisja e kanaleve të transmetimit.

Siç është raportuar edhe nga Engadget dhe siç është njoftuar drejtpërdrejt nga Mark Zuckerberg në Facebook më 16 shkurt 2023, veçoria e Instagramit që ju lejon të hapni kanale me të cilat mund të komunikoni lajmet me ndjekësit tuaj është duke u shfaqur.

Nëse ju kujton atë që është tashmë e disponueshme në Telegram, pra kanalet e përdorura nga Krijuesit e Përmbajtjes për t’i mbajtur njerëzit të përditësuar pa i lejuar megjithatë të përgjigjen (përveç me “reagim”), arsyeja është se funksioni i shpallur nga CEO i Meta duket të jenë shumë të ngjashme.

Për të qenë të qartë, vetë Zuckerberg lançoi Meta Channel në Instagram, i cili sipas deklaratave të CEO do të përdoret për të përhapur lajme dhe përditësime mbi produktet dhe teknologjitë e ardhshme të kompanisë. Ndër të tjera, të paktën sipas asaj që u komunikua nga Zuckerberg, duket se në të ardhmen ky kanal do të presë “preview” të komunikimeve zyrtare në lidhje me lajmet nga Meta.

Për pjesën tjetër, CEO specifikoi se ai po punon gjithashtu për të sjellë kanalet në Messenger dhe Facebook gjatë muajve të ardhshëm. Në çdo rast, nëse kërkoni më shumë informacion mbi risinë, mund t’i referoheni blogut zyrtar të Meta, i cili për shembull shpjegon se funksioni aktualisht është i disponueshëm për një numër të vogël krijuesish të përmbajtjes në SHBA.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/16/meta-lancon-broadcast-channel-ne-instagram-funksioni-te-kujton-telegramin/