Meta duhet të ndryshojë emrin e Threads brenda 30 ditëve

Një shtëpi softuerësh në Mbretërinë e Bashkuar i ka kërkuar Metës që të ndryshojë emrin e rrjetit social brenda 30 ditëve. Threads është gjithashtu emri i shërbimit të ofruar nga Threads Software Limited. CEO John Yardley tha se një kërkesë për një urdhër do të depozitohet në gjykatë pas këtij afati.

Meta donte të blinte domenin threads.app
Shtëpia e softuerit me bazë në Londër shkruan në njoftimin për shtyp se marka tregtare Threads u regjistrua në vitin 2012 nga JPY Ltd. Emri tregon një qendër inteligjente mesazhesh të përdorura nga mbi 1000 kompani në mbarë botën për të menaxhuar emailet, thirrjet telefonike dhe mesazhet përmes një platforme të unifikuar. . Duke pasur parasysh suksesin e shërbimit, Threads Software Limited lindi në 2018, një spin-off i JPY Ltd.

Duke filluar nga prilli 2023, avokatët e Metës kanë bërë katër oferta për të blerë domenin threads.app, por shtëpia e softuerit me qendër në Londër ka njoftuar kompaninë Menlo Park se domeni nuk është në shitje. Në fillim të korrikut, Meta njoftoi faqen e mediave sociale Threads dhe mbylli llogarinë e Threads Software Limited në Facebook. Llogaria Threads është ende aktive, por postimi i fundit daton në 3 korrik, dy ditë para fillimit të mediave sociale.

CEO John Yardley nënvizon se vendimi për të sfiduar Metën nuk ishte një vendim i thjeshtë (klasiku David kundër Goliath), por shtëpia e softuerit ka investuar në platformë për më shumë se 10 vjet, kështu që kompania Menlo Park nuk ka të drejtë të përdorë Marka e fijeve.

Avokatët e Threads Software Limited i kanë dërguar një letër Metës duke i kërkuar të ndryshojnë emrin e shërbimit të tyre në MB brenda 30 ditëve. Përndryshe, kërkesa për ndalim do të bëhet në gjykatë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/01/meta-duhet-te-ndryshoje-emrin-e-threads-brenda-30-diteve/