Maxi-leak për konsolën portative të MSI: emri, imazhet, specifikat dhe benchmark

Prezantimi i parë i konzollës portative të MSI – një konkurrent i drejtpërdrejtë për ASUS ROG Ally, Lenovo Legion Go dhe Steam Deck – mbërriti vetëm në orët e fundit, duke konfirmuar se pajisja dore do të prezantohet në CES 2024. Tani, megjithatë, një rrjedhje ka zbuluar imazhet dhe fletën e të dhënave teknike të laptopit MSI, i cili duhet të quhet MSI Claw.

Leaker-i i njohur wxnod në fakt ka publikuar një poster promovues të MSI Claw në X, me shumë mundësi të destinuara për tregun kinez. Duke i hedhur një vështrim imazhit, mund të shohim se dizajni i konzollës është padyshim i ngjashëm me atë të ROG Ally dhe Steam Deck, me dy shkopinj analogë të rrethuar nga unaza RGB, bllokuesi klasik i butonave ABXY, një kryqëzim i drejtuar dhe disa butona në anët e ekranit dhe, edhe pse jo shumë të dukshme në poster, dy palë butona të shpatullave.

Megjithatë, sipas kolegëve në Tom’s Hardware, MSI Claw dhe ROG Ally do të jenë shumë të ngjashëm, nëse jo pothuajse identikë. Në fakt, faqosja e butonave duket të jetë e njëjtë dhe e njëjta gjë vlen edhe për faktorin e formës së konsolës, madhësinë e ekranit dhe madje edhe pozicionin e logos së prodhuesit poshtë ekranit. Edhe dizajni i sistemit të ftohjes së dy aparateve dore duhet të jetë shumë i ngjashëm.

Në të njëjtën kohë, megjithatë, duket se ngjashmëritë mes propozimit të ASUS dhe atij të MSI ndalojnë mbi trup. Ndërsa ROG Ally përmban një APU Ryzen Z1 ose Z1 Extreme (kjo e fundit një version i modifikuar i APU-së Ryzen 7 7840U), MSI Claw do të miratojë një zgjidhje Intel. Konkretisht, bëhet fjalë për një nga procesorët e rinj Intel Meteor Lake, i prezantuar zyrtarisht në dhjetor dhe i cili gjithashtu duhet të jetë protagonist i CES 2024, i cili do të mbahet midis 9 dhe 12 janar (dhe gjatë të cilit MSI Claw duhet të prezantohet zyrtarisht në publik. ).

Sipas rrjedhjeve, “zemra” e MSI Claw do të jetë një çip Intel Core Ultra 7 155H: sipas fletës së të dhënave të procesorit në faqen e internetit të Intel, ky i fundit do të ketë 16 bërthama, nga të cilat 2 P-Core, 8 E. – Bërthamë dhe 2 E-Bërthamë me fuqi të ulët, për një total prej 22 Threads. Ora P-Core duhet të jetë e barabartë me 1.4 GHz, me një rritje deri në 4.8 GHz. Megjithatë, cache do të jetë 24 MB. Në terma grafikë, Core Ultra 7 155H do të shfaqë grafikë të integruar Intel Arc me 8 Xe-Core, mbështetje për gjurmimin e rrezeve dhe një frekuencë prej 2.25 GHz.

Më në fund, një seri standardesh janë shfaqur gjithashtu në GeekBench për konsolën. Rezultatet janë si më poshtë:

MSI Claw, Benchmark 1: 1,610 Pikë (Single-Core); 9,693 pikë (Multi-Bërthamë).
MSI Claw, Benchmark 2: 2,403 Pikë (Single-Core); 11,543 pikë (Multi-Bërthamë).

Për krahasim, rezultatet më të mira të ASUS ROG Ally arrijnë 2,510 pikë në një bërthamë dhe 10,740 pikë në shumë bërthama, ndërsa më të këqijat zbresin në 1,905 pikë në një bërthamë, në 8,577 pikë në shumë bërthama. Prandaj duket se ASUS ka dorën e sipërme në performancën me një bërthamë, ndërsa në shumë bërthama laptopi MSI tejkalon rivalin e tij.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/06/maxi-leak-per-konsolen-portative-te-msi-emri-imazhet-specifikat-dhe-benchmark/