Mark Zuckerberg debaton me Elon Musk: përplasje mes mbretërve të mediave sociale

Në një botë ku gjigantët e teknologjisë shpesh ndërveprojnë me miliona ndjekës përmes mediave sociale, një shkëmbim i kohëve të fundit midis CEO të Facebook, Mark Zuckerberg dhe themeluesit të SpaceX dhe Tesla, Elon Musk, ka ngjallur kuriozitet publik. Incidenti ndodhi në Instagram, ku Zuckerberg iu përgjigj një sfide për luftë të dhënë nga Musk me një të guximshme “SEND ME LOCATION RIGHT NOW”.

Mark Zuckerberg Elon Musk: sherri mes dy mbretërve të rrjeteve sociale
Por pse shpërtheu kjo përplasje? Në fakt, duket se Zuckerberg është gati të lançojë një rrjet të ri social shumë të ngjashëm me atë të blerë nga Musk, përkatësisht Twitter. “Sfida” duhet të ishte vetëm virtuale, por të dy mund të kalonin në realitet. Ndërveprimi u ngrit kur Zuckerberg ripostoi pamjet e një postimi të Musk duke iu përgjigjur një përdoruesi që e kishte sfiduar atë, duke thënë: “Më mirë ki kujdes @elonmusk kam dëgjuar se ai bën ju jitsu tani”. Këtij provokimi, Musk iu përgjigj: “Unë jam gati për një ndeshje në kafaz nëse ai është lol”, duke sfiduar Zuckerberg në një ndeshje mundjeje. Përgjigja e Zuckerberg, e cila kërkoi vendndodhjen e Musk, ka ngjallur një sërë reagimesh në internet.

Mes komenteve shkruhej: “Cili nga të dy i tha tjetrit “thuaji mamit, thuaj avokatit?”, i ndjekur nga “WEEE ky është dissing më interesant që do të thoja”, dhe në fund një entuziaste “Dua një luftë” . Sherri publik mes të dyve nxiti debatin mes ndjekësve të tyre. Shumë ishin të kënaqur me shkëmbimin zbavitës, ndërsa të tjerë e morën seriozisht sfidën e Musk, duke u përkrahur me njërin apo tjetrin manjat të teknologjisë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/22/mark-zuckerberg-debaton-me-elon-musk-perplasje-mes-mbreterve-te-mediave-sociale/