Macbook dhe iMac me Face ID do të vijnë së shpejti? Mund të debutojnë shumë shpejt

Macbook-ët e parë me çipin M3 po vijnë tashmë në fund të vitit 2023, me një SoC krejtësisht të ri që mund të shënojë një hap të dukshëm për sa i përket performancës në krahasim me paraardhësit e tij. Tani, megjithatë, duket se Mac-et dhe Macbook-ët e rinj janë në gatishmëri me një funksion tjetër ekskluziv: Face ID-në e integruar nën trup.

Një patentë e marrë nga Apple në Zyrën e Patentave dhe Markave të Shteteve të Bashkuara (USPTO), e raportuar nga Apple Insider, në fakt zbulon se molla e kafshuar do të punonte në Face ID të integruar në kamerën selfie të Macbook. Patenta shpjegon se funksioni i veçorisë do të jetë identik me atë që ka tashmë në iPhone dhe iPad, paksa si integrimi i Touch ID në Macbook në vitet e fundit.

Emri i plotë i patentës është “Moduli i njohjes së dritës për përcaktimin e një përdoruesi të një pajisjeje kompjuterike”. Titulli i patentës është i vetëshpjegueshëm: pajisja është një aparat fotografik i thjeshtë 3D i pajisur me sensorë të veçantë biometrikë për të njohur fytyrën e përdoruesit, pikërisht siç ndodh tashmë me Face ID-në e iPhone dhe iPad.

Patenta tregon gjithashtu këtë teknologji të aplikuar në dy produkte të ndryshme, të frymëzuara qartë (përkatësisht) nga një Macbook Air dhe një iMac. Një kohë shumë interesante, nëse marrim parasysh se Macbook Air dhe iMac M3 do të mbërrinin deri në fund të këtij viti: për desktopin gjithëpërfshirës të Cupertino-s, edhe ai i gjeneratës M3 është larg nga kthimi që është i dhënë, pasi iMac i fundit i lançuar në 2020 me çipin M1.

Patenta është regjistruar tashmë në vitin 2019, ndërsa ajo e ditëve të fundit është një rinovim i thjeshtë i teknologjisë bazë të kësaj të fundit: kjo sugjeron që Mac-et e para dhe Macbook-ët e pajisur me Face ID janë në punë prej disa kohësh dhe se janë pothuajse gati për dalje në treg.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/22/macbook-dhe-imac-me-face-id-do-te-vijne-se-shpejti-mund-te-debutojne-shume-shpejt/