Logoja e Bitcoin nuk është e saktë: zbulimi 12 vjet pas publikimit të tij

Periudha për kriptovalutat nuk është më e mira, madje edhe në javën që po përfundon, Bitcoin ka shënuar një humbje prej 7.27%. Pavarësisht kësaj, megjithatë, komuniteti mbetet shumë aktiv dhe një bitcoiner ka zbuluar një papërsosmëri të vogël në logon zyrtare.

Postuar më 10 nëntor 2010 nga Bitboy në formatin vektor, skedari përmban një gabim që është delikat, por që përdoruesi i Twitter Bosch e zbuloi duke zmadhuar skedarin origjinal. Pas publikimit të tweet-it të parë, hetimit i është bashkuar edhe një përdorues tjetër dhe të dy kanë nxjerrë në dritë disa papërsosmëri që mund të shihen në fund të imazhit të publikuar nga Cointelegraph.

Siç mund të shihet duke ndjekur shigjetat, të dyja lakimet e logos dhe një vijë nuk janë të lëmuara. Është e qartë se ky është një kuriozitet i pastër, i cili nuk ka asnjë ndikim në funksionimin e kriptomonedhës dhe platformës në të cilën ajo bazohet, dhe anëtarët e komunitetit gjithashtu nuk kanë shfaqur asnjë shqetësim të asnjë lloji. Megjithatë, duket se nuk ka gjasa të hipotezohet një ridizajnim i logos, pasi nuk do të pranohej nga komuniteti ndërkombëtar, duke qenë se B me dy vija tashmë është kthyer në një ikonë globale, megjithëse nuk dihet shumë për krijuesin e Bitcoin.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/11/logoja-e-bitcoin-nuk-eshte-e-sakte-zbulimi-12-vjet-pas-publikimit-te-tij/