Linda Yaccarino është CEO i re i Twitter

Elon Musk kishte njoftuar mbrëmë se kishte emëruar CEO-n e ri të Twitter-it (në fakt quhet X Corporation), pa e bërë megjithatë të ditur emrin. Pronari i kompanisë kaliforniane konfirmoi thashethemet që qarkullonin prej disa orësh. Roli i është dhënë Linda Yaccarino, ish-drejtuese e grupit të shitjeve të reklamave dhe partneriteteve të klientëve të NBCUniversal.

Linda Yaccarino do të drejtojë Twitter, Musk do të jetë CTO
Elon Musk ka theksuar vazhdimisht se ai do të zinte postin e CEO vetëm për disa muaj. Në fund të dhjetorit 2022, kur Musk kishte nisur një sondazh për këtë temë, emrat e disa kandidatëve kishin qarkulluar. Në fund të shkurtit kishte dalë emri i CEO të The Boring Company. Parashikimet rezultuan të gabuara. CEO i ri (Chief Executive Officer) i Twitter, ose drejtoresha menaxhuese, do të jetë Linda Yaccarino.

Ish-kreu i grupit të shitjeve të reklamave dhe partneriteteve të klientëve të NBCUniversal ka dhënë dorëheqjen mëngjesin e sotëm, siç mund të lexohet në njoftimin zyrtar për shtyp. Linda Yaccarino do të kujdeset për “operacionet e biznesit”. Duke marrë parasysh aftësitë e tij në sektorin e reklamave, ai është padyshim zgjedhja e duhur për të rregulluar marrëdhëniet me reklamuesit që kanë braktisur rrjetin social.

Elon Musk padyshim do të mbetet kryetar i bordit dhe do të marrë rolin e CTO (Chief Technology Officer), më pas do të mbikëqyrë zhvillimin e produktit dhe softuerit. Në muajt në vijim do të shohim nëse CEO i ri do të jetë në gjendje të punojë pa i “frymë në qafë”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/12/linda-yaccarino-eshte-ceo-i-re-i-twitter/