Lajme të rreme në X: Linda Yaccarino i përgjigjet BE-së

Linda Yaccarino i përgjigjet letrës së dërguar nga Thierry Breton, Komisioneri për Punët e Brendshme. CEO i Ekipi i Bretonit tani do të vlerësojë hapat e ardhshëm.

A përputhet X me Aktin e Shërbimeve Dixhitale?
Në letrën me katër faqe, Linda Yaccarino shkruan se është krijuar një ekip për të menaxhuar situatën e krizës të shkaktuar nga sulmi terrorist i Hamasit në Izrael.

CEO i X gjithashtu rendit rregullat e rrjetit social që ndalojnë publikimin e përmbajtjeve të dhunshme, ekstremiste dhe të ndjeshme, duke përfshirë foto dhe video sintetike, pra të krijuara nga inteligjenca artificiale.

Pas shpërthimit të konfliktit në Lindjen e Mesme, X hoqi qindra llogari të lidhura me Hamasin dhe dhjetëra mijëra pjesë të përmbajtjes që nuk përputheshin me kushtet e shërbimit të tij. Kompania kaliforniane i është përgjigjur gjithashtu mbi 80 kërkesave për heqjen e përmbajtjes të dërguara nga agjencitë e zbatimit të ligjit në Evropë, por asnjë kërkesë nuk është marrë nga Europol në lidhje me ndonjë përmbajtje të paligjshme.

Që nga sulmi i Hamasit, mbi 700 shënime të komunitetit janë shtuar në postime. Ato për mediat shfaqen në mbi 5000 postime me foto dhe video. Së fundi, CEO konfirmon se X do të jetë në përputhje me Aktin e Shërbimeve Dixhitale, duke theksuar megjithatë se letra e dërguar nga Breton nuk është një njoftim zyrtar sipas ligjit.

Komisioneri njoftoi se kishte marrë përgjigjen. Ekipi i përkushtuar do të vlerësojë përmbajtjen dhe do të vendosë për hapat e ardhshëm.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/12/lajme-te-rreme-ne-x-linda-yaccarino-i-pergjigjet-be-se/