Ky ishte smartfoni më popullor i vitit 2023

Bazuar në të dhënat më të fundit të ofruara nga kompania e analizës Canalys, në vitin 2023, Apple dominoi absolutisht tregun e smartfonëve, veçanërisht falë iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 Pro Max dominoi tregun e smartfonëve në vitin 2023
Prandaj Apple është marka që dërgoi më shumë telefona inteligjentë në vitin 2023, pra 229.2 milionë nga një total prej 1.14 miliardë, dhe mundi konkurrencën me 7 iPhone në top 10-shen e pajisjeve të dërguara në botë. Megjithatë, rezultatet e arritura nuk janë një surprizë e plotë, duke qenë se për vitin 2022 gjiganti i Kupertinos tashmë kishte arritur të arrinte një rezultat pak a shumë të ngjashëm.

Duke hyrë në më shumë detaje, në vitin 2023 smartfoni më i popullarizuar në botë ishte iPhone 14 Pro Max me 34 milionë njësi të dërguara. Kjo është hera e parë në të cilën pozicionin më të lartë në podium e zë një iPhone që i përket gamës Pro. Në vend të dytë është iPhone 15 Pro Max më i fundit me 33 milionë njësi të dërguara, që përbën një gjë të veçantë, duke marrë parasysh se pajisja ka qenë në shitje vetëm që nga shtatori i kaluar.

Në vendin e tretë dhe të katërt në renditje janë iPhone 14 dhe iPhone 14 Pro me 29 milionë njësi të dërguara secili, ndërsa iPhone 13 është në vendin e pestë me 23 milionë njësi të dërguara.

Për të gjetur një produkt jo të markës Apple, duhet të ngjiteni në vendin e gjashtë në renditje, ku është Samsung Galaxy A14 në versionin 4G, i cili gjithashtu zë vendin e nëntë në variantin e tij 5G.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/10/ky-ishte-smartfoni-me-popullor-i-vitit-2023/