Ky është numri i smartphone-ve Pixel të shitur nga Google

Google sigurisht që nuk mund të konkurrojë kundër gjigantëve si Samsung dhe Apple, por shitjet e Pixel-ave të tij po rriten vazhdimisht. Vetëm në 12 muajt e fundit, kompania Mountain View ka shitur rreth 10 milionë telefona inteligjentë. Lansimi i Pixel 8 të ri dhe mbështetja e softuerit për shtatë vjet sigurisht që do të kontribuojnë në rritjen e pjesës së tregut.

Pothuajse 38 milionë Pixel të shitura
Sipas IDC, Google ka shitur 37.9 milionë telefona inteligjentë Pixel që nga fillimi i serisë, pra midis 2016 dhe 2023. Kjo nuk është një shifër e jashtëzakonshme, duke marrë parasysh që Apple dhe Samsung shesin një numër më të madh të njësive në një tremujor të vetëm, por për Kompania Mountain View përfaqëson një rezultat të rëndësishëm.

Firma analitike theksoi rritje të qëndrueshme. Google dyfishoi shitjet e tij në vitin 2018 (rreth 4 milionë telefona inteligjentë) krahasuar me një vit më parë, ndërsa në vitin 2019 arriti në 7.2 milionë njësi. Në vitin 2022 shiti 27.6 milionë telefona inteligjentë, përpara lançimit të Pixel 7, ndërsa rreth 10 milionë në 12 muajt e fundit. Tregjet më të rëndësishme janë Shtetet e Bashkuara dhe Japonia.

IDC vlerëson një rritje dyshifrore, falë risive të prezantuara me Pixel 8. Një prej tyre është mbështetja e softuerit për shtatë vjet, kështu që përdoruesit do të marrin versione të reja të Android, ulje të funksioneve dhe arna sigurie deri në vitin 2030. Megjithatë, disa veçori janë ekskluzive në modelin Pro, duke përfshirë Video Boost. Ndoshta mund ta kapërceni “kufizimin” duke instaluar APK-në e aplikacionit Google Camera të marrë nga Pixel 8 Pro në Pixel 8 (siç është bërë tashmë me Pixel 7 Pro).


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/09/ky-eshte-numri-i-smartphone-ve-pixel-te-shitur-nga-google/