Kur do të arrijë GPT-5? Detajet e para mbi të ardhmen e ChatGPT

Thashethemet e para për GPT-5 janë shfaqur në internet prej disa javësh dhe megjithëse në orët e fundit është folur kryesisht për bllokimin e ChatGPT në Itali, vëmendja tashmë është drejtuar drejt modelit multimodal të gjeneratës së re, i cili duhet të mbërrijë deri në fund. i vitit.

Por çfarë do të sjellë GPT-5 me vete dhe kur do të arrijë?

Sa i përket nisjes, thashethemet më të rëndësishme që qarkullojnë në ueb tregojnë për një nisje në fund të vitit 2023.

Ndër thashethemet, shumë argumentojnë se modeli i ardhshëm OpenAI mund të arrijë AGI, Inteligjenca e Përgjithshme Artificiale, që do të thotë se do të ketë aftësinë për të kuptuar ose mësuar çdo detyrë si njerëzit. GPT-4, i cili tashmë ka qenë i disponueshëm për disa javë, për shembull, nuk ka arritur në AGI dhe është ende larg të qenit i përsosur.

Sipas Siqi Chen, CEO i startup-it Runway të financuar nga a16z dhe një investitor në fushën e AI, modeli duhet të përfundojë trajnimin e tij deri në dhjetor 2023 dhe lançimi mund të bëhet në atë kornizë kohore.

Është e qartë, si gjithmonë në raste si këto, ne rekomandojmë që thashethemet e këtij lloji të merren me pak kripë pasi ato mund të mos korrespondojnë as me realitetin. Më tej, qendrore do të jenë edhe masat që autoritetet rregullatore do të vendosin në SHBA dhe në shtetet evropiane, të cilat mund të ngadalësojnë zhvillimin e tij.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/08/kur-do-te-arrije-gpt-5-detajet-e-para-mbi-te-ardhmen-e-chatgpt/