Krijuesit e ChatGPT po rekrutojnë zhvillues.. për të zëvendësuar zhvilluesit

Pasi ChatGPT mori përsipër sektorin e pasurive të paluajtshme, tani dëshiron të marrë përsipër edhe tregun e zhvillimit të softuerit. Sipas një raporti të ri nga Semafor, OpenAI po rekruton një “ushtri” zhvilluesish për të përmirësuar rrjetet nervore të produkteve të saj.

Kompania thuhet se ka punësuar tashmë rreth një mijë zhvillues të jashtëm, shumë prej të cilëve jetojnë në rajone të tilla si Amerika Latine dhe Evropa Lindore. Rekrutimi do të kishte nisur tashmë gjashtë muaj më parë dhe 60% e atyre që janë kontraktuar kryejnë detyra “etiketimi të të dhënave”, ndërsa 40% e tjerë janë programues të ngarkuar me krijimin e grupeve të të dhënave për inxhinierinë softuerike të cilat do të përdoren për të trajnuar modelet nga OpenAI.

Në shpalljen e punës të publikuar nga një rekrutues i jashtëm, i referohet “zhvilluesve të Python”: gjatë intervistës, të punësuarit e mundshëm i nënshtrohen një provimi bazë kodimi që zgjat pesë orë.

Ka të ngjarë që këta zhvillues do t’i bashkohen ekipit që merret me Codex, një mjet i hapur AI që transformon tekstin në kod. Nuk është e qartë se çfarë lloj detyrash do të kryejë ky sistem në afat të gjatë, por është e pamohueshme se mund të ketë një ndikim të madh në tregun e zhvillimit bazë.

Nëse jeni kurioz të kuptoni se cilët janë kufijtë e ChatGPT, ne ju referojmë në studimin tonë të dedikuar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/31/krijuesit-e-chatgpt-po-rekrutojne-zhvillues-per-te-zevendesuar-zhvilluesit/