Kodi burimor i League of Legends është në shitje

Riot Games njoftoi më 20 janar se kishte zbuluar një ndërhyrje në mjedisin e zhvillimit. Ai më vonë konfirmoi se kodi burimor i League of Legends ishte vjedhur. Sulmuesi e vuri kodin në shitje në forumin e njohur Breached për një minimum prej një milion dollarësh.

Riot Games nuk do të paguajë shpërblimin
Shtëpia e softuerit kaliforniane ka komunikuar se janë vjedhur kodet burimore të League of Legends dhe Teamfight Tactics, përveç atij të mjetit të vjetër anti-cheat Packman (objektivi fillestar i kriminelit kibernetik ishte vjedhja e kodit Vanguard, anti -mashtrojnë mjetin Valorant cheats). Për të hyrë në mjedisin e zhvillimit, u përdorën kredencialet që një punonjës dërgoi pa dashje me SMS.

Sipas VICE, është kërkuar një shpërblim prej 10 milionë dollarësh, por Riot Games tashmë ka thënë se nuk do të paguajë asgjë. Sulmuesi më pas vuri në shitje kodet burimore të League of Legends dhe Packman.

Çmimi fillestar është një milion dollarë, por ju mund të merrni vetëm kodin e Packman për 500,000 dollarë. Ekziston një lidhje në postimin e forumit për një dokument PDF që liston skedarët e kodit burimor dhe drejtoritë me një kapacitet total përafërsisht 72,4 GB. Riot Games thekson se mashtrimet mund të krijohen për League of Legends, por do të bëjnë gjithçka për t’i bllokuar ato. Teorikisht është gjithashtu e mundur të identifikohen dobësitë që duhen shfrytëzuar për të prekur lojtarët.

Riot Games është vetëm zhvilluesi më i fundit i lojërave që ka pësuar një sulm kibernetik. Në shtator 2022, u bënë ndërhyrje në sistemet e 2K Games dhe Rockstar Games.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/26/kodi-burimor-i-league-of-legends-eshte-ne-shitje/