Koalicioni anti-ransomware: 40 vende të bashkuar kundër hakerëve

Kriminelët kibernetikë shpesh synojnë të synojnë objektivat e qeverisë ose të korporatave, por xhaxhai Semit i ka mbaruar durimi. Qeveria amerikane, në fakt, është në një bazë lufte dhe synon të luftojë fuqishëm praktikën e shpërblesave.

Një aleancë prej dyzet vendesh, e udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara, deklaroi dje se nuk dëshiron të dorëzohet më ndaj kërkesave të hakerëve. Sipas një zyrtari të lartë të Shtëpisë së Bardhë të intervistuar nga Reuters në fillim të kësaj jave, marrëveshja synon të ndërpresë burimet e financimit të kriminelëve kibernetikë.

Shtetet e Bashkuara duan të dekurajojnë përdorimin e ransomware
Pavarësisht masave represive, si arrestimi i menaxherit të BreachForums, portalit më të madh për shitjen e të dhënave të vjedhura, sulmet e ransomware nuk tregojnë asnjë shenjë rënieje. Shtetet e Bashkuara janë objektivi kryesor i këtyre sulmeve, duke zënë 46% të totalit, sipas vlerësimeve të administratës Biden.

Mënyra e veprimit të hakerëve është të depërtojnë në sistemet kompjuterike të një organizate dhe të parandalojnë aksesin. Më pas ata kërkojnë që të paguani një shumë parash për të rivendosur sistemin. Në raste të tjera, të tilla si kriminelët kibernetikë që lëshuan imazhe të pacientëve të zhveshur për të shantazhuar një spital, hakerët vjedhin të dhëna konfidenciale për t’i detyruar viktimat të paguajnë.

Përpjekja e SHBA-së për të formuar një koalicion anti-ransomware ka të ngjarë të motivohet nga dy sulme të profilit të lartë në dy muajt e fundit: njëri që goditi kazinotë MGM dhe tjetri që komprometoi prodhuesin e detergjenteve Clorox. Megjithatë, këto nuk janë raste të izoluara: çdo vit, qindra kompani më pak të njohura vuajnë nga këto lloj sulmesh.

“Krimi kibernetik i bazuar në Ransomware do të vazhdojë të lulëzojë për aq kohë sa është fitimprurës”, tha një këshilltar i Shtëpisë së Bardhë. Aleanca e re synon të shkurtojë fondet për kriminelët duke krijuar dy platforma ndërkombëtare për shkëmbimin e informacionit, njëra e promovuar nga Lituania dhe tjetra rezultat i bashkëpunimit midis Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/02/koalicioni-anti-ransomware-40-vende-te-bashkuar-kunder-hakereve/