Kjo është arsyeja pse përdoruesit e Android kalojnë në iPhone: nga problemet te veçoritë e reja

Një raport i fundit i publikuar nga Consumer Intelligence Research Partners tregoi se gjithnjë e më shumë përdorues të Android po kalojnë në iPhone. Në një studim të ri, CIRP shikon motivimet që drejtojnë këtë ndërprerës.

Shkalla mbi 15%, më e larta e regjistruar vitet e fundit, lidhet me arsye të ndryshme dhe të intervistuarit theksuan arsyet që po shtyjnë gjithnjë e më shumë njerëzit të kalojnë nga Android në iOS.

53% e kampionit tregojnë problemet e regjistruara me terminalet e mëparshme Android si arsyeja kryesore e ndërrimit, duke përfshirë nevojën për riparime dhe plakje.

Nga ana tjetër, 26% e të intervistuarve vërejnë se janë larguar nga Android për iPhone për arsye që lidhen me dëshirën për të pasur funksione të reja. Më i cituari është kamera më e mirë, por edhe ndërfaqja më e thjeshtë e përdoruesit dhe aksesorët e rinj.

Në vend të kësaj, 15% kaluan nga Android në iPhone pasi kishin akses në oferta ose promovime që e bënin blerjen e një telefoni inteligjent Apple më të përshtatshëm se homologu ekuivalent i Android.

Së fundi, 6% përmendin “Lidhja me komunitetin” si arsye dhe zgjodhën iPhone për t’u integruar më mirë me miqtë përmes AirDrop, iMessage dhe FaceTime.

Cili mendoni se është motivimi më i rëndësishëm që duhet ta shtyjë një përdorues Android të kalojë në iPhone?


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/01/kjo-eshte-arsyeja-pse-perdoruesit-e-android-kalojne-ne-iphone-nga-problemet-te-vecorite-e-reja/