Këto janë vendet më të avancuara teknologjikisht në botë

Euler Hermes ka hartuar një renditje të vendeve në botë më të prirura ndaj transformimeve dixhitale, duke marrë parasysh tregues të tillë si: rregullimi, njohuria, lidhja, infrastruktura dhe madhësia e tregut.

Gjithsej janë analizuar 115 shtete dhe ne ju sjellim 15 më të mirat.

1 – Shtetet e Bashkuara
Rezultati total – 87
Shtetet e Bashkuara janë vendi më i hapur ndaj ndryshimeve teknologjike, pasi kanë marrë pothuajse rezultatin më të lartë në treguesit e infrastrukturës dhe rregullimit. Ai gjithashtu arriti pothuajse pikën maksimale në treguesin e njohurive.

2 – Gjermania
Rezultati total – 75.3
Gjermania është i vetmi vend që ka arritur rezultatin 100 në treguesin e infrastrukturës së rrjetit të internetit dhe serverëve të sigurt. Hapja e këtij vendi ndaj transformimeve teknologjike është totale.

3 – Holanda

Rezultati total – 74.3
Medalja e bronztë për hapjen ndaj dixhitalit shkon për Holandën, e cila shquhet për njohuritë, lidhjen dhe cilësinë e infrastrukturës.

4 – Zvicra
Rezultati total – 74
Vlerat e larta në pothuajse të gjithë treguesit për Suedinë, e cila megjithatë shquhet për njohuritë e saj.

5 – Mbretëria e Bashkuar
Rezultati total – 72
Vendi i pestë për Mbretërinë e Bashkuar falë vlerave rregullatore pozitive dhe infrastrukturës së shkëlqyer.

6 – Suedia
Rezultati total – 71.6
99 pikë në infrastrukturën e rrjetit të internetit dhe treguesi i serverit të sigurt. Pa dyshim një nga vendet më të prirura ndaj ndryshimeve dixhitale.

7 – Japonia
Rezultati total – 70.8
Treguesit e infrastrukturës, rregullimit, njohurive dhe lidhjes e çojnë Japoninë në vendin e shtatë në renditje.

8 – Singapor
Rezultati total – 70.4
Zhvillim i madh teknologjik karakterizon Republikën e Singaporit, e cila ka treguar rezultate të larta në rregullim, infrastrukturë dhe njohuri.

9 – Hong Kong
Rezultati total – 69.9
Hong Kongu gjithashtu është përshtatur mirë me transformimet dixhitale, duke pasur parasysh rezultatet e larta të marra në rregullimin dhe infrastrukturën e rrjeteve të internetit dhe sigurinë e serverëve.

10 – Koreja e Jugut
Rezultati total – 69.5
Le të hyjmë në TOP 10 ku gjejmë Korenë e Jugut, një nga vendet më të prirura për teknologjitë e reja dixhitale.

11 – Finlanda
Rezultati total – 68.7
Finlanda mori pothuajse një rezultat absolut për treguesin e njohurive. Prandaj, vendi nordik krenohet me një arsim të përgatitur për të përqafuar lehtësisht dixhitalin.

12 – Danimarka
Rezultati total – 68.6
Rezultati i shkëlqyer në rregullore e bën Danimarkën një nga vendet që mirëpret më së miri ndryshimin dixhital.

13 – Austri
Rezultati total – 68.4
Austriakët mburren me rezultate të larta në treguesit e sigurisë së serverëve dhe efikasitetit të internetit.

14 – Luksemburgu
Rezultati total – 67,5
Një vlerë afër 100 për lidhjen dhe cilësinë e infrastrukturës e vendos vendin e vogël europian në renditje.

15 – Norvegjia
Rezultati total – 66.7
Niveli i lartë arsimor e bën Norvegjinë një nga vendet nordike më të hapura ndaj inovacionit dixhital. Rregullimi dhe njohuritë janë tregues të rëndësishëm.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/29/keto-jane-vendet-me-te-avancuara-teknologjikisht-ne-bote/