Kaspersky shkon përtej antivirusit: kjo është platforma e re e sigurisë

Duke filluar nga 16 shkurti, kompania e sigurisë kibernetike Kaspersky ofron një platformë të re sigurie, me tre zgjidhje të gjeneratës së ardhshme që shkojnë përtej konceptit të thjeshtë të antivirusit. Qëllimi është të sigurohet mbrojtje e besueshme për një jetë dixhitale më të sigurt. Për ta arritur këtë, Kaspersky synon të shfrytëzojë nga njëra anë veçoritë më të fundit të zhvilluara falë përparimeve të bëra në fushën teknologjike, nga ana tjetër konsolidimin e cilësive që e kanë bërë kompaninë një nga standardet në sektorin e IT.

Çfarë ka të re në gamën e re të Kaspersky

Nga sot, produktet e reja Kaspersky Standard, Kaspersky Plus dhe Kaspersky Premium janë të disponueshme edhe me abonim në Itali. Zgjidhja Standard ofron siguri bazë të TI-së, plani Plus fokusohet më shumë në mbrojtjen e privatësisë, ndërsa versioni Premium synon të mbrojë identitetin dixhital në mënyrë të plotë duke ofruar në të njëjtën kohë një shërbim të dedikuar.

Përtej riemërtimit, risitë më të rëndësishme të gamës së re të Kaspersky përfshijnë një përvojë të përmirësuar të përdoruesit dhe ndërfaqe në të gjitha platformat (nga PC-të Windows në Mac, nga telefonat inteligjentë Android te iPhone).

Paketa Kaspersky Standard ofron veçori të sigurisë, performancës dhe privatësisë për një jetë dixhitale të mbrojtur nga kërcënimet kibernetike. Nga antivirusi në kohë reale te Mjeti i heqjes së virusit Pre-Kaspersky, i aftë për të gjetur dhe hequr çdo virus të pranishëm përpara se të instaloni vetë Kaspersky Standard, nga modaliteti i lojës te kamera në internet dhe mbrojtja e mikrofonit, si dhe zbulimi i stalkerware (programe për të spiunuar aktivitetin të pronarit të kompjuterit), ka shumë veçori të vëna në dispozicion të pajtimtarëve të këtij versioni.

Versioni i Kaspersky Plus u drejtohet përdoruesve që duan veçori shtesë të privatësisë, duke përfshirë një shërbim të pakufizuar VPN dhe një Menaxher Premium Password. Përsëri për të përmirësuar mbrojtjen e fjalëkalimit, plani Plus ofron gjithashtu statusin e sigurisë së fjalëkalimit, i cili ju lejon të kontrolloni për çdo dobësi dhe statusin e sigurisë së fjalëve tuaja kyçe. Një tjetër pikë e fortë e Kaspersky Plus është Data Leak Checker, një shërbim që monitoron internetin dhe rrjetin e errët për të gjetur ndonjë rrjedhje të dhënash: nëse këto të fundit rrezikohen, përdoruesi merr një njoftim me këshilla të dobishme se si të ndërhyjë.

Produkti Kaspersky Premium shton mbrojtjen e identitetit dixhital dhe mbështetje teknike premium për të gjitha veçoritë e versioneve Standard dhe Plus. Ndër shërbimet më të rëndësishme ne përfshijmë Portofoli i Mbrojtjes së Identitetit, një mjet që ruan një kopje të të dhënave të ndjeshme (për shembull një leje drejtimi ose pasaportë) në një format të koduar, në mënyrë që të parandalohet vjedhja e identitetit dhe të aksesohen të dhënat tuaja në të gjitha pajisjet në mënyrë të sigurt. Për sa i përket mbështetjes teknike premium, ajo konsiston në aksesin prioritar në shërbimet e chat-it dhe thirrjeve telefonike, si dhe ndihmë për instalimin e softuerit nga ekspertë të largët.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/16/kaspersky-shkon-pertej-antivirusit-kjo-eshte-platforma-e-re-e-sigurise/