Juno është aplikacioni i ri YouTube për Vision Pro të Apple

Vision Pro, shikuesit e realitetit të përzier të Apple, janë në dispozicion të konsumatorëve sot, por nuk ka ende një aplikacion të dedikuar YouTube. Për të kapërcyer këtë mangësi, Christian Selig, zhvilluesi i Apollo, klienti i Reddit, krijoi një aplikacion për YouTube në Vision Pro të quajtur Juno. Aplikacioni kushton 5 dollarë për një blerje një herë dhe nuk kërkon abonime. Selig shpjegoi në blogun e tij se aplikacioni përdor API-në e integruar të YouTube, e cila ju lejon të ngarkoni videot në një pamje në ueb dhe të kontrolloni riprodhimin.

Selig vuri në dukje se kjo e bën Juno një aplikacion vendas dhe i aftë për të përshtatur automatikisht madhësitë e dritareve me raporte të ndryshme aspekti. Për më tepër, falë embed API, YouTube mund të vazhdojë të shfaqë reklama për përdoruesit që nuk kanë nivelin Premium.

Karakteristikat e Juno
Juno ofron disa veçori, duke përfshirë:

– Dritare me madhësi të re, për të rregulluar madhësinë e videove sipas dëshirës tuaj
-Zvarrit me majë, për të lëvizur videon përpara dhe me radhë
-Pang dyfish në anët, për të kapërcyer videon 10 sekonda përpara ose prapa
-Zbehja e ambientit, për t’u përqëndruar në video pa shpërqendrime

Zhvillimi i Juno
Ideja për të krijuar Juno lindi muajin e kaluar, kur Selig shprehu në X dëshirën e tij për të pasur një aplikacion vendas në YouTube në Vision Pro, duke qenë se ai shpenzon shumë kohë në këtë shërbim.

Për momentin, Juno mbështet vetëm një dritare, por Selig planifikon të shtojë mbështetje multiview, falë aftësisë së Vision Pro për të shfaqur dritare të shumta hapësinore. Selig gjithashtu planifikon të shtojë veçori të tjera, të tilla si shikimi i komenteve, mjedise të reja zhytëse dhe kontrolle të titrave.

Aplikacionet e tjera për Vision Pro
Këtë javë, Apple njoftoi se ka 600 aplikacione të optimizuara për Vision Pro. Midis tyre, nuk ka ende aplikacione për Netflix, YouTube dhe Spotify, por përdoruesit mund të kenë qasje në përmbajtje nga Disney+, Max, ESPN, CBS, Paramount+, NBC, NBC Sports , Peacock, FOX Sports dhe UFC.

Selig mbylli Apollo pasi Reddit ndryshoi kushtet e API-së së tij në qershor të vitit të kaluar. Në shtator, ajo përditësoi aplikacionin e saj Pixel Pals, një kafshë virtuale për Dynamic Island të Apple, me mbështetje për miniaplikacionet interaktive. Në tetor, ajo lëshoi ​​gjithashtu një miniaplikacion për mësimin e gjuhës si pjesë e aplikacionit Pixel Pals.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/03/juno-eshte-aplikacioni-i-ri-youtube-per-vision-pro-te-apple/