Ju prezantojmë me Tako-n: chatbot i AI i TikTok

TikTok gjithashtu ka chatbot-in e vet të fuqizuar nga AI. Quhet Tako dhe i lejon përdoruesit të bëjnë pyetje për çdo temë duke përdorur gjuhën natyrore. Sigurisht, mund të rekomandojë video të ngjashme me algoritmin e rekomandimit të përdorur në seksionet “Për ty”. Aktualisht është duke u testuar vetëm në Filipine.

Tako është chatbot TikTok
Tako mund të rekomandojë përmbajtjen dhe krijuesit më të përshtatshëm për t’u ndjekur bazuar në videot e shikuara tashmë dhe pyetjet e bëra nga përdoruesi. Chatbot përgjigjet me një listë rezultatesh që përfshin emrin, autorin, subjektin dhe lidhjet e videos. Mund të arrihet duke trokitur në ikonën e vendosur përgjatë anës së djathtë të ekranit (e para në krye). Kompania kineze ka konfirmuar se testet kanë nisur në Filipine. Tako nuk është i disponueshëm për llogaritë e fëmijëve.

TikTok nuk përdor teknologjinë e vet, por modeli i AI është zhvilluar nga një kompani (e panjohur) e palës së tretë. Pas nisjes, shfaqet një paralajmërim që specifikon natyrën eksperimentale të chatbot-it. Përgjigjet mund të jenë të gabuara, kështu që përdoruesi nuk duhet të kërkojë informacion mjekësor, ligjor ose financiar. Për më tepër, ai nuk duhet të ndajë të dhëna personale sepse bisedat përdoren për të përmirësuar përvojën e përdoruesit (por është e mundur të fshihen bisedat).

Për momentin nuk është e mundur të dihen aspekte të tjera në lidhje me privatësinë (për shembull cilat të dhëna janë mbledhur). Garantuesi italian bllokoi ChatGPT për disa ditë. I njëjti trajtim mund të rezervohet edhe për Takon, nëse ai do të mbërrijë në Itali.

Shefi ekzekutiv i TikTok, Shou Zi Chew, ka njoftuar se të dhënat e përdoruesve evropianë do të ruhen në serverët e vendosur në Norvegji dhe Irlandë. Në vend të kësaj, ata të përdoruesve amerikanë ruhen në serverët e Oracle (i cili ka filluar analizën e kodit burimor). Montana së fundmi bllokoi aksesin në rrjetin social. Kompania kineze ka denoncuar për antikushtetutshmërinë e masës.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/26/ju-prezantojme-me-tako-n-chatbot-i-ai-i-tiktok/