Jack Dorsey për Elon Musk: “Gjithçka ka shkuar keq që kur ai u bë CEO i Twitter”

A ju kujtohet kur Jack Dorsey propozoi Elon Musk si CEO të Twitter duke e quajtur atë “i vetmi që besoj?”. Në atë kohë, bashkëthemeluesi i Twitter sapo ishte larguar nga bordi i kompanisë dhe shumë e kritikuan miqësinë e tij me CEO-n e ri të rrjetit social. Mirëpo së fundmi duket se Jack Dorsey ka ndryshuar mendim për Elon Musk.

Washington Post, në fakt, raporton se Dorsey publikoi një postim në profilin e tij në Bluesky (alternativa e Twitter që krijoi vetë ish-CEO i platformës) duke shpjeguar se ai kishte gabuar për Elon Musk dhe se miliarderi afrikano-jugor nuk e bëri. do të ishte personi më i mirë për të menaxhuar dhe drejtuar Twitter.

Dorsey shpjegoi se ai nuk beson se “Elon Musk është sjellë si duhet” që nga ardhja e tij në krye të Twitter, duke shtuar gjithashtu se ideja për të detyruar shitjen e Twitter nga bordi i drejtorëve të drejtuar nga Parag Agrawal ishte e gabuar dhe e dëmshme. për vetë mbajtjen e Twitter-it, i cili në muajt në vijim u përball me një kolaps të vlerës për shkak të çështjeve të tilla si numri i pasigurt i boteve në platformë dhe futja e abonimit me pagesë në Twitter Blue.

Dorsey më pas shtoi se, nën drejtimin e Musk, “gjithçka shkoi keq” dhe se gjendja aktuale e kompanisë do të ishte shumë e keqe, si në aspektin financiar ashtu edhe në aspektin e vlerësimit publik. Një kritikë e gjithanshme për CEO të Tesla dhe SpaceX, e cila për momentin, megjithatë, duket se nuk ka gjeneruar asnjë përgjigje nga Elon Musk.

Megjithatë, ky i fundit ka justifikuar veprimet e tij në rolin e CEO të Twitter të premten, më 28 prill, gjatë një interviste dhënë emisionit të HBO-së “Real Time with Bill Hamer”. Musk në fakt ka deklaruar se “Twitter ishte në një rrugë që do të çonte shpejt në falimentim. Për këtë më duhej të merrja masa drastike. Nuk kishte zgjidhje”.

Ndërkohë, Musk ka gjetur një aleat të ri tek CEO i Spotify, Daniel Ek, i cili i është bashkuar betejës së Twitter kundër Apple në nyjen e përqindjes së fitimeve të kërkuara nga gjigandi Cupertino për çdo blerje dixhitale të bërë në App Store. Ek dhe Musk e kanë quajtur “luftën” e tyre kundër Mollës së Kafshuar “një betejë qytetërimesh”, por ne nuk e dimë se si të dy synojnë ta luftojnë atë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/01/jack-dorsey-per-elon-musk-gjithcka-ka-shkuar-keq-qe-kur-ai-u-be-ceo-i-twitter/