Ja cili është iPhone më i shitur i të gjitha kohërave

Pasi zbuluam se cili ishte smartfoni Samsung më i shitur ndonjëherë dhe po ashtu nënvizuam me atë rast se sa epërsi në këtë segment i takon Apple, ka ardhur koha t’i përgjigjemi pyetjes fatale: cili ishte më i shituri ndonjëherë?

Epo, ndërkohë që po flisnim për Samsung, ne donim të specifikonim se si ai i gjigantit të Koresë së Jugut është në të vërtetë vetëm pozita e dhjetë nëse shikojmë tregun e përgjithshëm dhe se, përsëri në lidhje me telefonat inteligjentë, nëntë pozicionet e para janë të zëna të gjitha nga molla e kafshuar.

E para, megjithatë, sot mund të duket si një i huaj: ne po flasim për iPhone 6 dhe iPhone 6 Plus, brezi i “pjekurisë” me ekranet më të mëdhenj në historinë e tij dhe një dizajn që fillimisht ishte i diskutueshëm, por në fund u vlerësua nga shumë.

Për më tepër, këta janë të vetmit iPhone që kanë tejkaluar pragun e 200 milionë njësive të shitura në të njëjtin nivel me shiritat më të suksesshëm të Nokia-s, por as pozicionet e dyta dhe të treta në tregun e smartfonëve nuk po ecin aq keq. I dyti është në fakt iPhone 6S me binjakët 6S Plus, të cilët kanë shitur mbi 170 milionë njësi, ndërsa pak më poshtë gjejmë 5S me rreth 165 milionë njësi të shitura në mbarë botën.

Me pak fjalë, më shumë se një sukses është një pushtim, ndërsa nëse shikojmë tregun e telefonave celularë, me dhe pa funksione inteligjente, përparësia bëhet një dualizëm, me një treg të kontestuar thelbësisht në historinë e tij midis Apple dhe Nokia.

Por a keni menduar ndonjëherë se sa iPhone janë shitur që nga viti 2007? Spoiler: janë nëntë zero!


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/14/ja-cili-eshte-iphone-me-i-shitur-i-te-gjitha-koherave/