iPhone Screen Distance in iOS 17: funksioni i ri që mbron sytë tuaj

Apple ka prezantuar një veçori të re për shëndetin e syve në iPhone dhe iPad me iOS 17, i cili premton të parandalojë tendosjen e syve dhe të zvogëlojë rrezikun e miopisë, veçanërisht te fëmijët. Funksioni i quajtur “Distanca e ekranit të iPhone” u krijua për të ndihmuar përdoruesit të mbajnë një distancë të përshtatshme midis syve dhe ekranit të pajisjes, duke ndihmuar kështu në ruajtjen e shëndetit vizual. Zbuloni se si ta përdorni këtë veçori dhe si mund të përfitojë shëndetin e syve tuaj.

Screen Distance, rëndësia e mbajtjes së një distance adekuate midis syve dhe ekranit

Apple ka theksuar gjithmonë rëndësinë e mbajtjes së pajisjeve të paktën 12 inç larg syve tuaj. Megjithatë, është e zakonshme që të kemi zakon të përdorim iPhone ose iPad më nga afër se sa rekomandohet. Me iOS 17 dhe iPadOS 17, u prezantua funksioni Screen Distance, i cili e bën të lehtë zhvillimin e zakonit për të mbajtur një distancë të saktë midis syve dhe ekranit. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për fëmijët, pasi mund të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të miopisë dhe për këdo që dëshiron të parandalojë ose zvogëlojë tendosjen e syve.

Si funksionon iPhone Screen Distance
Sipas Apple, Distanca e Ekranit të iPhone funksionon duke matur distancën midis ekranit të pajisjes dhe syve tuaj. Është e rëndësishme të theksohet se kamera nuk kap imazhe ose video dhe të dhënat që ajo mbledh mbeten në pajisje, pa u ndarë me Apple ose ndonjë palë tjetër.

Si të përdorni iPhone Screen Distance në iOS 17
Para së gjithash, ju lutemi vini re se iOS 17 aktualisht është i disponueshëm vetëm në versionin beta. Nëse dëshironi të provoni këtë veçori dhe të tjerat, mund të shikoni udhëzimet e instalimit të softuerit beta.

Ja se si të përdorni distancën e ekranit të iPhone në iOS 17:

1. Hapni aplikacionin Cilësimet në iPhone ose iPad me Face ID me iOS 17.
2. Zgjidhni “Screen Time” dhe kërkoni për “Screen Distance”.
3.Trokitni lehtë mbi “Vazhdo” dhe aktivizoni funksionin “Distanca e ekranit”.

Pasi të ndizet, Distanca e ekranit të iPhone do të fillojë të gjurmojë distancën midis syve tuaj dhe ekranit të pajisjes.

Përdorimi praktik i iPhone Screen Distance
Kur përdorim iPhone ose iPad shumë afër fytyrës sonë, funksioni Distanca e ekranit të iPhone fillon. Një “Screen Shield” do të shfaqet në ekranin e pajisjes për t’ju paralajmëruar se pajisja është shumë afër syve tuaj. Thjesht largojeni pajisjen nga fytyra juaj dhe trokitni lehtë mbi “Vazhdo” për të hequr dritaren kërcyese të sinjalizimit.

Shumë prej tyre e kanë gjetur funksionin Distanca e ekranit shumë të dobishme gjatë provave fillestare. Veçoria e ka bërë të qartë se prirem ta mbaj iPhone tim shumë afër fytyrës, veçanërisht në mbrëmje ose kur sytë e mi janë të lodhur. Ky funksion ka ndihmuar në ndryshimin e këtij zakoni të keq, duke i inkurajuar përdoruesit të mbajnë një distancë më të shëndetshme midis syve dhe pajisjes.

Apple nuk specifikon një kohë të saktë kur “Screen Shield” aktivizohet nëse pajisja mbahet më afër se 12 inç. Megjithatë, disa kanë vënë re se pop-up zakonisht shfaqet pas rreth pesë minutash.

Jepini përparësi shëndetit të syve me Apple
Prezantimi i distancës së ekranit të iPhone në iOS 17 është fokusi i Apple në shëndetin dhe mirëqenien e përdoruesve. Apple kujdeset të edukojë përdoruesit për rëndësinë e mbajtjes së një distance të përshtatshme midis syve dhe ekranit të pajisjeve për të ruajtur shëndetin vizual.

Ndërsa presim ardhjen e iOS 17, tashmë mund të vlerësojmë përpjekjet e Apple në promovimin e përdorimit të ndërgjegjshëm të pajisjeve dhe në mbrojtjen e shëndetit të syve të përdoruesve. Distanca e ekranit të iPhone ofron një mundësi reale për të reduktuar tendosjen e syve dhe rrezikun e miopisë, duke ndihmuar në mbajtjen e syve të shëndetshëm edhe gjatë përdorimit të zgjatur të pajisjeve.

Me Apple në krye të integrimit të veçorive të shëndetit të syve në pajisjet e saj, ne mund të shikojmë me optimizëm drejt një të ardhmeje ku teknologjia funksionon në harmoni me shëndetin tonë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/19/iphone-screen-distance-in-ios-17-funksioni-i-ri-qe-mbron-syte-tuaj/