iPhone i palosshëm, Apple synon rezistencën: do të mbyllet vetë në rast se bie

Pothuajse një vit më parë, sipas patentave të marra nga Apple, kompania do të kishte punuar për iPhone-in e parë të palosshëm, mbi të cilin, megjithatë, ka ende heshtje totale. Ndërkohë që presim informacionin e parë zyrtar, megjithatë, një patentë e re konfirmon se Apple po vazhdon të eksperimentojë në iPhone Fold (ose Flip?).

Për të raportuar lajmin janë kolegët e PhoneArena, të cilët zbuluan se Apple kohët e fundit ka paraqitur një patentë në Zyrën e Patentave dhe Markave Tregtare të Shteteve të Bashkuara (USPTO) në lidhje me një “pajisje me një ekran vetë-tërheqës dhe mbrojtjen e ekranit të saj duke përdorur identifikimin të rënieve”. Me pak fjalë, patenta duket se sugjeron një përdorim të veçantë të sensorëve të integruar për mbrojtjen e një ekrani të një iPhone të mundshëm të palosshëm.

Në praktikë, sensorët e smartfonëve duhet të jenë në gjendje të identifikojnë nëse pajisja po bie dhe të aktivizojnë kundërmasat, të tilla si mbyllja e zinxhirit të pajisjes ose, akoma më mirë, “palosja” e ekranit të një telefoni inteligjent të mbështjellë në vetvete (mendoni për një Motorola Rizr i aftë të rrotullohet në disa të qindtat e sekondës përpara se të godasë tokën, si të thuash).

Objektivi i kësaj patente është qartësisht të vendosë themelet për një iPhone të palosshëm që është më rezistent se homologët e tij Android, veçanërisht për sa i përket ekranit dhe rënies: në fakt, ne e dimë prej disa kohësh se çfarë e pengon Apple të hyjë në tregun e Telefonat inteligjentë të palosshëm është brishtësia e tyre relative, veçanërisht në anën e ekranit, e cila megjithatë mund të zgjidhet me ekranet e gjeneratës së fundit dhe sistemet e mbylljes “automatike” si ai i sapo patentuar nga Cupertino.

Në çdo rast, sipas analistëve, një iPhone i palosshëm do të arrijë vetëm në vitin 2025, apo edhe më vonë këtë dekadë. Për atëhere, megjithatë, do të mbetet për t’u parë nëse do të mbetet një vend i hapur i tregut për Apple apo nëse kësaj të fundit do t’i duhet të vendoset përkrah Samsung, Google, OPPO, Honor, Huawei dhe Xiaomi.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/18/iphone-i-palosshem-apple-synon-rezistencen-do-te-mbyllet-vete-ne-rast-se-bie/