iPhone do të lexojë mesazhet me tekst në zërin e dërguesit

Apple thuhet se po zhvillon një teknologji të re, të përmirësuar nga inteligjenca artificiale, për të siguruar që një mesazh me tekst të lexohet jo nga një zë i sintetizuar, Siri, por nga ai i vërtetë i personit që e ka dërguar.

Sipas një aplikacioni për patentë të zbuluar nga faqja e ekspertëve 9to5mac, Apple ka marrë pronësinë intelektuale të një sistemi që, kur trajnohet në një videoklip audio të regjistruar nga pronari i një iPhone, do të jetë në gjendje të lexojë dhe riprodhojë me një zë dhe kadencë afër origjinal të gjitha bisedat e ardhshme, duke zëvendësuar kështu zërin e sintetizuar të ndihmësit të shtëpisë Siri. Deri më sot, duke përdorur platformën e Apple të njohur si iMessage, Siri tashmë mund të lexojë mesazhet e marra duke përdorur komandën “lexo tekstin”.

Po kështu, të gjithë mund të diktojnë një përgjigje ndaj AI-së që konverton audion në të folur, siç është edhe rasti me platformat e tjera konkurruese. Ndryshimi i hapit, në këtë rast, do të ishte mundësia për të riprodhuar zërin e dikujt kur marrësi e lejon sistemin të lexojë mesazhin, duke e bërë operacionin më të personalizuar. Duke qenë një patentë, nuk është e thënë që projekti i Apple të materializohet në një funksionalitet të ri, por, siç thekson 9to5mac, kompania tashmë ka teknologjinë e aftë për të realizuar një skenar të tillë.

Nga procesori i shtëpisë te algoritmet e inteligjencës artificiale dhe potenciali i Siri-t, ai i përshkruar nga patenta do të ishte një përditësim softuerësh që nuk është aq i vështirë për t’u zbatuar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/21/iphone-do-te-lexoje-mesazhet-me-tekst-ne-zerin-e-derguesit/