iPhone do të jetë në gjendje të flasë me zërin tonë pas vetëm 15 minutash stërvitje

Në pritje të ardhjes së iOS 16.5, Apple ka shfaqur paraprakisht një paketë funksionesh të reja të krijuara për aksesueshmërinë njohëse, vizuale, dëgjimore dhe të lëvizshmërisë. Ndër risitë gjejmë një funksion të ri të aftë për të përsëritur zërin e përdoruesve pas vetëm 15 minutash stërvitje.

Është një sistem i krijuar për ata njerëz që mund të humbasin aftësinë për të folur dhe do t’i lejojë ata të krijojnë një “zë të sintetizuar” për të folur me miqtë ose familjen.

Trajnimi zhvillohet duke lexuar me zë të lartë një sërë mesazhesh me tekst për 15 minuta gjithsej në iPhone dhe iPad. Funksioni integrohet me Live Speech, i cili i lejon përdoruesit të shtypin atë që duan të thonë dhe që zëri i tyre të lexojë atë që duan.

Apple, duke shpjeguar këtë sistem të ri, thotë se funksioni përdor “mësimin e makinerive në pajisje për të mbajtur informacionin e përdoruesit privat dhe të sigurt”.

Apple po prezanton gjithashtu versione të thjeshta të aplikacioneve të saj kryesore si Phone, FaceTime, Messages, Camera, Photos dhe Music, nën një veçori të re të quajtur Assistive Access, e cila synon të lehtësojë ngarkesën njohëse. Ka butona me kontrast të lartë, etiketa të mëdha teksti dhe mjete shtesë aksesi.

Ekziston gjithashtu një modalitet i ri ndijimi në zmadhues për të ndihmuar të verbërit ose personat me dëmtim të shikimit dhe i krijuar për të ndihmuar përdoruesit të ndërveprojnë me objektet fizike përmes etiketave të shumta tekstuale.

Gjithashtu në frontin e aksesueshmërisë, në Mac po vijnë gjithashtu veçori të tjera që do t’ju lejojnë të lidhni pajisjet e dëgjimit Made for iPhone me një Mac, por gjithashtu të rregulloni madhësinë e tekstit në Finder, Messages, Mail, Calendar dhe Notes.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/16/iphone-do-te-jete-ne-gjendje-te-flase-me-zerin-tone-pas-vetem-15-minutash-stervitje/