iPhone 16: të gjitha modelet do të kenë çipin A18

iPhone 15s i ri u prezantua shumë kohët e fundit, por thashethemet e ndryshme tashmë po çmenden në internet në lidhje me iPhone 16 të ardhshëm që Apple do të prezantojë vitin e ardhshëm. Në këtë drejtim, orët e fundit mësohet se të katër modelet që do të përbëjnë gamën e ardhshme do të kenë çipin A18, ndryshe nga sa besohej më parë.

iPhone 16: Çip A18 për të gjithë!
Lajmi u bë i ditur nga analisti Jeff Pu, i cili zakonisht informohet nga burime brenda zinxhirëve të furnizimit dhe për këtë arsye konsiderohet mjaft i besueshëm.

Në një shënim kërkimor me firmën e investimeve Haitong International Securities, analisti pohoi se çipi A17 Pro duhet të konsiderohet një dizajn kalimtar dhe se të gjitha modelet e iPhone 16 pritet të kenë çipin A18, në N3E të TSMC.

Për të qenë të saktë, iPhone 16 dhe 16 Plus duhet të kenë çipin A18, ndërsa modelet 16 Pro dhe 16 Pro Max duhet të kenë çipin A18 Pro.

Duke pasur parasysh që iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus kanë çipin A16 Bionic, lëvizja në çipin A18 për modelet e mëvonshme bazë dhe Plus do të ishte e dukshme.

N3E i referohet procesit të prodhimit të çipave 3nm të gjeneratës së dytë të TSMC, i cili është më pak i kushtueshëm dhe ka rendiment të përmirësuar në krahasim me procesin e gjeneratës së parë 3nm të TSMC, N3B, i cili përdoret për çipin A17 Pro në modelet iPhone 15 Pro.

Megjithatë, duke pasur parasysh që lansimi i linjës iPhone 16 është rreth një vit larg, sa i përket emrave të marketingut, Pu me siguri po bën një hamendje, kështu që mbetet për t’u parë nëse gjigandi Cupertino do të vazhdojë me markën A18 dhe A18 Pro. .


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/28/iphone-16-te-gjitha-modelet-do-te-kene-cipin-a18/