iPhone 15, vetëm modeli Ultra do të ketë lentet periskopike

Ndër funksionet ekskluzive të iPhone 15 Pro Max, ose iPhone 15 Ultra, do të ketë disa risi shumë të pritura, nga çipi A17 Bionic deri te butonat e gjendjes së ngurtë. Në anën e kamerës, megjithatë, iPhone 15 Pro Max do të ketë një lente të re periskopike, për të cilën ne dimë sot një pjesë të specifikimeve teknike.

Një artikull nga portali korean ‘The Elec’, në fakt, shpjegon se LG Innotek do të prodhojë lentet periskopike të montuara nga Apple në smartfonin e saj më të lartë. Jo vetëm kaq: faqja e internetit konfirmoi gjithashtu se kjo lente do të gjejë hapësirë ​​vetëm në iPhone 15 Ultra, dhe jo në iPhone 15 Pro, i cili prandaj duhet të mbajë të njëjtën lente telefoto si iPhone 14 Pro dhe Pro Max. iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus, megjithatë, ata do të kenë vetëm dy kamera, përkatësisht një kënd kryesor dhe një kënd ultra të gjerë.

Duke u kthyer te lentet periskopike të iPhone 15 Ultra, teknologjia OIS do të krijohet nga LG Innotek dhe Jahwa Electronics: e para do të prodhojë 70% të komponentëve të kërkuar nga Cupertino, ndërsa e dyta do të kujdeset për 30% të mbetur. Megjithatë, deri më tani, Apple është mbështetur në Alpet e Japonisë dhe Mitsumi për lentet e saj telefoto për telefonat inteligjentë.

LG dhe Jahwa janë emra të njohur në industrinë e kamerave të telefonave. Jahwa, në veçanti, ka bashkëpunuar disa herë me Samsung, madje supozohet se ka luajtur një rol në prodhimin e lenteve telefoto të Samsung Galaxy S23 Ultra, i cili është planifikuar të lansohet më 1 shkurt. Nuk është e qartë nëse lentja e tretë e iPhone 15, zakonisht më pak performanca e sistemit të pasmë të telefonit inteligjent, do të jetë më në fund në të njëjtin nivel me atë të lartë të gamës Samsung, por baza për këtë duket të jetë të gjithë atje.

Fatkeqësisht, tani për tani, nuk dimë asgjë më shumë për kamerat e iPhone 15 Pro Max. Megjithatë, disa zbulues kanë sugjeruar që, duke filluar nga viti 2024, të gjithë iPhone 16 do të kenë tre lente, dhe për këtë arsye komponentët e prodhuar nga LG dhe Jahwa Electronics do të ketë një peshë shumë më të madhe strategjike në planet e ardhshme të Apple.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/18/iphone-15-vetem-modeli-ultra-do-te-kete-lentet-periskopike/