iPhone 15: Të gjitha modelet do të jenë me kamerë 48MP

Zërat për iPhone 15 ishin ulur për disa ditë, vetëm ato që ndiqnin fjalimin e hapjes së WWDC 2023, por me sa duket tani janë kthyer në modë dhe për këtë arsye kanë rifilluar diskutimet për modelin e ardhshëm të smartfonit Apple që do të vijë i prezantuar këtë vjeshtë, më shumë pikërisht të sektorit të saj fotografik. Sipas asaj që ka dalë në orët e fundit, i gjithë diapazoni duhet të ketë kamera 48 MP.

iPhone 15: Kamera 48MP në të gjitha modelet
Informacioni do të vinte nga një raport i madh nga Sony se do t’i drejtohej TSMC për ndihmë në menaxhimin e porosive më të kërkuara. Sidomos, për shkak të mungesës së kapacitetit prodhues, Sony dyshohet se kontaktoi kompaninë tjetër për të trajtuar filmat me filtra me ngjyra për njësitë e saj të kamerës.

Raporti sugjeron gjithashtu se Apple është një nga arsyet pse Sony po ndjen presion tani, për shkak të kërkesës për më shumë telefona inteligjentë me kamerën 48MP që gjigandi Cupertino prezantoi me iPhone 14 Pro dhe 14 Pro Max. Prandaj do të duket se Apple po bën një përmirësim të plotë në konfigurimin e kamerës 48MP për të gjithë gamën e iPhone 15 në vend të modeleve Pro.

Ndryshimi do të kishte rritur kërkesën për harduerin, duke vënë një tendosje për Sony. Duke marrë parasysh faktin se kamera kalon nga një shtresë e dyfishtë në një shtresë të trefishtë, procedura për konfigurimin e saj është më komplekse se në të kaluarën. Sensorët më të fundit CMOS të Sony bazohen në teknologjinë e grumbullimit, e cila grumbullon fotodioda dhe qarqet e amplifikatorëve.

Raportohet se TSMC do të menaxhojë elementët e prodhimit si fotodioda dhe shtresat logjike. Ndërkohë, Sony do të mbështetet në kompani të tilla si Tongxin Electronics dhe Caiyu për prodhimin e fundit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/14/iphone-15-te-gjitha-modelet-do-te-jene-me-kamere-48mp/