iPhone 15 Pro do të kushtojë më shumë se paraardhësi i tij

Benchmark e para të çipit Apple A17 Bionic bënë të mundur që të mësohet paraprakisht se iPhone 15 Pro i ardhshëm do të jetë shumë i fuqishëm. Megjithatë, me sa duket, këto performanca veçanërisht të larta do të shoqërohen me një kosto më të lartë, të paktën sipas parashikimeve më të fundit.

iPhone 15 Pro: çmimet në rritje krahasuar me iPhone 14 Pro
Analisti Jeff Pu i Haitong International Securities në fakt ka lëshuar një shënim në të cilin ai shpjegoi se çmimi i iPhone 15 Pro do të rritet në përgjigje të inovacioneve të shumta në pjesën e përparme të harduerit të zbatuara nga Apple “nën kapuç”, siç thonë ata. Prandaj, çmimi do të jetë më i lartë se ai i iPhone 14 Pro. E njëjta gjë duhet të jetë e vërtetë për iPhone 15 Pro Max, i cili do të jetë më i shtrenjtë se iPhone 14 Pro Max.

Në veçanti, ndër faktorët kryesorë që ndikojnë në rritjen e çmimit do të ishte trupi titani i telefonit inteligjent, çipi i lartpërmendur A17 Bionic (për përdorimin e nyjes TSMC 3 nm, në vend të atyre në 4 nm ose 5 nm ), një i përmirësuar. Taptic Engine, RAM i rritur në 8 GB dhe një lente e re periskopi.

Duhet mbajtur parasysh se informacioni i dhënë nga analisti rezulton të jetë jashtëzakonisht i rëndësishëm veçanërisht për dy arsye: së pari sepse konfirmon zbatimin e përmirësimeve të ndryshme harduerike për telefonat inteligjentë të ardhshëm të kompanisë “mollë e kafshuar”, të cilat duhet ta bëjnë kapërcimin gjenerues. shumë më e theksuar dhe së dyti sepse mesa duket rritja e çmimit do të jetë globale, pra edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku lista e çmimeve nuk ndryshon nga lansimi i iPhone X tashmë të vjetëruar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/16/iphone-15-pro-do-te-kushtoje-me-shume-se-paraardhesi-i-tij/