iPhone 15 Pro, çipi A17 do të ketë një GPU edhe më të fuqishme

Çipi 3nm i iPhone 15 Pro do të quhet A17 dhe mund të jetë edhe më i fuqishëm (si dhe efikas) se A16 tashmë i shkëlqyer i gjeneratës aktuale, falë një konfigurimi thelbësor veçanërisht interesant.

Në bord, sipas informatorit Unknown21, duhet të ketë 6 bërthama për CPU dhe 6 bërthama për GPU, një më shumë se vitin e kaluar, gjë që duhet të përmirësojë ndjeshëm performancën grafike.

Frekuencat gjithashtu duhet të preken, duke u rritur nga 3.46 GHz e vitit të kaluar në 3.70 GHz të ardhshme të çipit A17. Fatkeqësisht, memoria RAM duhet të ndalojë në 6 GB, të llojit LPDDR5.
Ky SoC duhet të përfundojë nën trupin e dy modeleve Pro, pra iPhone 15 Pro dhe iPhone 15 Pro Max, ndërsa dy modelet “standarde” duhet të mbërrijnë në treg me çipin A16 nga viti 2022.

Në mes të standardeve interesante të çipit A17, të cilat tashmë na lejojnë të parashikojmë se cili do të jetë hapi i gjeneratës për sa i përket performancës, do të ketë edhe shumë risi të tjera në bord, duke filluar nga çelësi i funksionit i përfolur që do të zërë vendin e rrëshqitës për tonin e ziles, duke kaluar për Dynamic Island, i cili këtë vit duhet të përfshijë edhe modelet jo-Pro, përkatësisht gamën bazë iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus.

Takimi në shtator, pra, kur sipas të gjitha gjasave do të prezantohet familja e re e smartfonëve nga Cupertino.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/10/iphone-15-pro-cipi-a17-do-te-kete-nje-gpu-edhe-me-te-fuqishme/