iPhone 14 Pro: Apple konfirmon bug e vijave ne ekran

Muajin e kaluar, shumë përdorues që posedonin një iPhone 14 Pro kishin raportuar shfaqjen e një fenomeni të çuditshëm dhe disi shqetësues: shfaqjen, në mënyrë krejtësisht të rastësishme, të disa vijave horizontale, të verdha ose jeshile ose në të dyja nuancat, në ekran kur pajisja ndizet. Më në fund është bërë qartësi në këtë drejtim, me Apple që e pranoi problemin.

iPhone 14 Pro: njohu problemin e shfaqjes së vijave në ekran
Në orët e fundit, në fakt, gjigandi Cupertino ka zbuluar se përdoruesit që kanë një iPhone 14 Pro, veçanërisht ata që janë të pajisur me modelin Pro Max, mund të përballen me skenarin e përshkruar më sipër, duke informuar se e gjithë kjo është për shkak të problemeve të natyrës softuerike dhe që së shpejti do të lëshojë një përditësim iOS falë të cilit më në fund do të jetë e mundur të zgjidhet situata dhe të rivendoset funksionimi normal i pajisjeve.

Aktualisht, Apple po teston iOS 16.3, por përditësimi nuk do të arrijë deri në fund të shkurtit. Megjithatë, nuk mund të përjashtohet që gjigandi i Cupertino-s mund të lëshojë iOS 16.1.2 paraprakisht për të zgjidhur këtë dhe gabime të tjera që janë hasur nga përdoruesit.

Duhet të theksohet se përpara se Apple të vendoste për këtë çështje, disa kishin hipotezuar se problemi i paraqitjes së linjave në ekran mund t’i atribuohej disa mosfunksionimeve të harduerit, pavarësisht deklaratës së lëshuar nga një inxhinier i kompanisë për përdoruesit, duke pohuar se kompania e “mollës së kafshuar” po punonte për një copëz të caktuar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/13/iphone-14-pro-apple-konfirmon-bug-e-vijave-ne-ekran/