iPadOS 17: këto janë modelet që përputhen me versionin e ri të sistemit operativ

Apple është gati të lançojë iPadOS 17 të ri, me përditësime të rëndësishme dhe veçori të reja që do të jenë të disponueshme për shumicën e modeleve iPad. Megjithatë, disa pajisje të vjetra mund të mos jenë të pajtueshme me këtë përditësim. Le të shohim se cilat modele iPad do të përditësohen dhe cilat do të përjashtohen nga përditësimi.

Modelet e iPad të pajtueshëm me iPadOS 17
Pas informacionit të mbledhur nga iphonesoft.fr, i marrë nga një burim i brendshëm në Apple, doli se iPad 5 dhe iPad Pro i parë i vitit 2015 nuk do të jenë në gjendje të instalojnë iPad OS 17. Këto pajisje janë të pajisura me çipat A9 dhe A9X , përkatësisht, të cilat nuk janë në përputhje me sistemin e ri operativ. Kjo zgjedhje ju lejon të ruani një konsistencë të caktuar me modelet e iPhone që do të jenë të pajtueshme me iOS17.

Gjenerata e 4-të iPad mini (2015) dhe gjenerata e dytë iPad Air (2014) u përjashtuan nga përditësimi i iPadOS 16, duke ndjekur një rrugë të ngjashme me modelet tani të përjashtuara nga iPad OS 17. Do të merret konfirmimi zyrtar në të cilin pajisjet do të jenë të pajtueshme me iPadOS 17 zhvillohet më 5 qershor, gjatë eventit WWDC 23, me rastin e lançimit të beta-së së parë të sistemit të ri operativ.

Më poshtë është lista e iPad-ve të pajtueshëm me iPadOS 17:

iPad Air i gjeneratës së tretë
iPad Air i gjeneratës së 4-të
iPad Air i gjeneratës së 5-të
iPad i gjeneratës së 6-të
iPad i gjeneratës së 7-të
iPad i gjeneratës së 8-të
iPad i gjeneratës së 9-të
iPad i gjeneratës së 10-të
iPad mini i gjeneratës së 5-të
iPad mini i gjeneratës së 6-të
iPad Pro (duke filluar nga 2017)

Lajme të reja me iPadOS 17
Sa i përket asaj që ka të re në iPadOS 17, mund të presim një qendër të re kontrolli, pajisje shtesë të ekranit të kyçjes dhe personalizim, një version të ri të Stage Manager dhe veçori të tjera të papritura. Përditësimet për iOS 17, nga ana tjetër, pritet të jenë mjaft të lehta, me shumicën e ndryshimeve të përqendruara në aplikacionet vendase.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/24/ipados-17-keto-jane-modelet-qe-perputhen-me-versionin-e-ri-te-sistemit-operativ/