iOS 18 zbulon katër modele të reja iPhone

Ndërsa përditësimet e iOS 17 vazhdojnë të lëshohen në baza periodike, zhvilluesit e Apple po punojnë për të ardhmen dhe iOS 18 tashmë të përfolur, beta e të cilit duhet të arrijë në qershor 2024, me lëshimin publik që pritet të bëhet në shtator 2024. të njëjtit vit. Megjithatë, versionet e para të sistemit operativ tashmë janë në qarkullim dhe zbulojnë detaje interesante në lidhje me modelet e ardhshme të iPhone 16.

iOS 18: detaje për iPhone 16 të ardhshëm
Ekipi redaktues i MacRumors raporton se sistemi operativ, emri i koduar i të cilit do të ishte “Crystal”, përmban referenca për katër modele të reja iPhone, përkatësisht:

D47 – iPhone 16
D48 – iPhone 16 Plus
D93 – iPhone 16 Pro
D94 – iPhone 16 Pro Max

Ndryshe nga thashethemet e mëparshme, megjithatë, nuk është gjetur asnjë provë për një iPhone Ultra të supozuar si pjesë e gamës së iPhone 16. Ndërsa teorikisht është e mundur që një model shtesë mund të jetë nën identifikuesin e pajisjes “D94”, një pajisje e tillë ka shumë të ngjarë shfrytëzoni një identifikues të veçantë për të zbatuar një ndryshim të qartë nga hardueri i konfigurimeve të tjera.

Kodi i sistemit operativ tregon gjithashtu se e gjithë sfera e iPhone 16 do të përdorë një sistem të ri sistem-në-çip të koduar t8140 – Tahiti, i cili i referohet çipit A18, i cili i referohet modelit bazë ‌iPhone 16‌ dhe 16 Plus (i njohur nga brenda si D4y në Apple), si dhe iPhone 16 Pro dhe 16 Pro Max (të quajtur nga brenda D9x).

Përveç çipit A18, sistemi operativ përmban referenca për një modul Broadcom Wi-Fi dhe Bluetooth i planifikuar me sa duket për gamën e iPhone 16, por përtej kësaj nuk ka më shumë detaje.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/22/ios-18-zbulon-kater-modele-te-reja-iphone/