iOS 18: ndërfaqe e re e frymëzuar nga visionOS

Ka kaluar një kohë e gjatë që kur Apple ka bërë ndonjë ndryshim thelbësor në ndërfaqen iOS. Me përditësimet më të fundit, shumë ndryshime të vogla janë bërë në pjesë të kufizuara të ndërfaqes së përdoruesit, por kurrë asgjë tepër “revolucionare”. Megjithatë, me iOS 18, gjërat mund të ndryshojnë.

iOS 18: stili vizual më afër visionOS
Në fakt, sipas një thashetheme të kohëve të fundit, me sistemin e ardhshëm operativ iPhone, Apple mund të prezantojë ndryshime thelbësore që do ta afrojnë UI-në më afër stilit të visionOS, sistemit operativ Apple Vision Pro.

Duke hyrë në më shumë detaje, iOS 18, tashmë i etiketuar si përditësimi më i madh ndonjëherë për shkak të funksioneve që do të sjellë, mund të prezantojë disa elemente vizuale specifike të visionOS në iPhone (dhe iPad). Sistemi operativ i shikuesit të gjigantit Cupertino, megjithëse bazohet në stilin e iOS, ka dallime të qarta me të, si qoshet e ekraneve, hijet, nivelet e thellësisë, pasi duhet të menaxhojë mbivendosjet e vazhdueshme të dritareve në sfonde komplekse. .

Dëshmi e tezës në fjalë do të ishin risitë e prezantuara në tvOS 17.2, sistemi operativ për Apple TV, pasi aplikacioni përkatës paraqet në fakt disa elementë grafikë që i atribuohen gjuhës visionOS, siç është prania e një shiriti anësor lundrues shumë të ngjashëm me atë të përdoruesit. mund të gjendet në të vërtetë në visionOS.

Megjithatë, duhet pasur parasysh se, megjithëse stili i sistemeve të ndryshme operative ka pika të përbashkëta, secili prej tyre ka veçori që e dallojnë nga të tjerët, si forma e ikonave, hijezimi etj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/12/ios-18-nderfaqe-e-re-e-frymezuar-nga-visionos/