iOS 17 do ta kthejë iPhone-in tuaj në një ekran për smart home

Sot mësojmë një thashetheme për sistemin e ardhshëm operativ për iPhone; duket se me iOS 17 në fakt, iPhone do të bëhet një ekran për shtëpinë inteligjente. Këtë e bën të ditur gazetari i njohur i Bloomberg në një postim të publikuar në buletinin e tij.

Praktikisht, kur telefoni nuk përdoret, por vendoset në modalitetin e peizazhit (horizontalisht), ndoshta nën ngarkesë, ai do të tregojë informacionin kryesor në lidhje me motin, kalendarin, njoftimet dhe shumë më tepër. Sidoqoftë, ai do të jetë në gjendje të veprojë si një qendër shtëpie.

iOS 17:lajmet më të rëndësishme
Duket se ndryshimi do të ndikojë kryesisht në iPhone që ngarkohet duke përdorur teknologjinë MagSafe. Me pak fjalë, ndërfaqja që do të shfaqet do të jetë shumë e ngjashme me atë që përdoruesit shohin me një ekran inteligjent (Ecco Show, Google Nest Hub e kështu me radhë). Funksioni do të përfitojë gjithashtu nga miniaplikacionet që Cupertino OEM ka përfshirë në ekranin e kyçjes iOS 16.

Me këtë lëvizje të paraqitur në iOS 17, Apple do t’i bëjë iPhone-ët më të dobishëm kur nuk janë duke u përdorur në mënyrë aktive. Le të mendojmë për të gjitha rastet kur jam nën ngarkesë, ndoshta kur punojmë në tavolinë. Sfondi do të jetë i zi dhe teksti i qartë për ta bërë më të lehtë leximin në ekran. Po, të kujton shumë opsionin që kemi kur Apple Watch është duke u ngarkuar.

Apple po krijon gjithashtu një peizazh të ngjashëm UI për iPad, por duket se nuk do ta shohim atë për muajt e ardhshëm. Në fund të fundit, duket se Tim Cook dëshiron të lançojë një iPad super të lirë me mbështetje në mur për ta bërë atë një ekran gjigant inteligjent për kontrollin e pajisjeve IoT në shtëpi ose zyrë. Ju kujtojmë se iOS 17 do të zbulohet më 5 qershor.

Ndërkohë, nëse doni të merrni një marrëveshje të mirë, ju rekomandojmë iPhone 14 për vetëm 828,00 € në Amazon, përfshirë kostot e transportit. Dorëzimi është i shpejtë dhe modeli me zbritje është ai blu me 128 GB memorie të brendshme.

Ky artikull përmban lidhje shoqëruese: blerjet ose porositë e bëra përmes këtyre lidhjeve do të lejojnë faqen tonë të marrë një komision. Ofertat mund të pësojnë ndryshime çmimesh pas publikimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/27/ios-17-do-ta-ktheje-iphone-in-tuaj-ne-nje-ekran-per-smart-home/