iOS 16.6 do t’i bëjë mesazhet iMessage edhe më të sigurta

Disa ditë pas lançimit të versionit të parë beta të zhvilluesit të iOS 16.6, po vijnë indikacionet e para për risitë që duhet të prezantojë sistemi operativ. Me sa duket, përditësimi do të fokusohet edhe në sigurinë e mesazheve të dërguara përmes iMessage.

Sipas raporteve, iOS 16.6 prezantoi veçorinë iMessage Contact Key Verification që Apple njoftoi vitin e kaluar, por me sa duket do të debutojë së shpejti. Nëse dy personat që dërgojnë mesazh aktivizojnë këtë veçori, ata do të marrin një alarm nëse Apple zbulon një ndërhyrje ose shkelje të mundshme.

Kodet e verifikimit të kontakteve gjithashtu mund të krahasohen dhe verifikohen personalisht ose nëpërmjet një telefonate në FaceTime. Prandaj, Apple synon ta bëjë shërbimin e saj të mesazheve të çastit edhe më të sigurt për të siguruar që askush të mos ketë akses në biseda dhe të mbrojë privatësinë e përdoruesit.

iMessage tashmë ka enkriptim nga skaji në fund, dhe në fakt edhe në kohën e shpalljes së verifikimit të çelësit të kontaktit iMessage Apple kishte vërejtur se ishte një sistem shtesë dhe i veçantë, që synon ata njerëz që mund të përballen me “kërcënime të jashtëzakonshme dixhitale”. siç janë gazetarët dhe zyrtarët e qeverisë. Me pak fjalë, sigurisht që jemi përballë një funksioni të dobishëm, por që sigurisht nuk do të përdoret nga të gjithë përdoruesit. Megjithatë, është interesante të theksohet se Apple dëshiron të shtyjë më tej sigurinë


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/24/ios-16-6-do-ti-beje-mesazhet-imessage-edhe-me-te-sigurta/