Inteligjenca artificiale, Microsoft shkarkon ekipin e ekspertëve

Microsoft thuhet se ka pushuar të gjithë ekipin e tij të etikës dhe shoqërisë si pjesë e shkurtimeve më të gjera që kanë hequr 10,000 punëtorë në mbarë botën në periudhën e fundit.

Ekipi ishte përgjegjës për analizimin e rreziqeve dhe mundësive të integrimit të platformave të avancuara të inteligjencës artificiale në produktet e reja dhe të krijuara të kompanisë, duke përfshirë chatbotin ChatGpt, i cili u përgjigjet pyetjeve në lidhje me motorin eksperimental të kërkimit Bing për disa javë. Faqja Platformer, e cila i pari publikoi lajmin, do të kishte folur me disa njerëz të përfshirë drejtpërdrejt në pushimet nga puna dhe të cilët konfirmuan se si gjiganti amerikan ka mbajtur vetëm figurën e njohur si ORA, ose Zyra e Inteligjencës Artificiale Përgjegjëse, e cila ka ngarkuar të krijojë rregullat dhe parimet për të qeverisur iniciativat e AI të kompanisë. Sipas raportit, tashmë në fund të vitit 2022 ekipi i etikës dhe shoqërisë ishte reduktuar, për të arritur vetëm shtatë persona nga 30 të pranishëm deri në vitin 2020.

Në fillim të vitit, me presion nga CTO i Microsoft, Kevin Scott dhe CEO, Satya Nadella, grupi u anulua fare, por jo pa menduar për zhvillimet e ardhshme të analizës së projekteve të AI në platformat e ndryshme të Microsoft. Çdo divizion produkti, siç mësojmë, do të jetë në gjendje të llogarisë brenda tij një person të përkushtuar për të studiuar konkluzionet e inteligjencës artificiale në shërbimet e ofruara për konsumatorët. Prandaj, jo më një ekip i specializuar i palëve të treta, por një menaxher njësie, i cili do t’i raportojë çështjet dhe zhvillimet kritike bashkëbiseduesit të përcaktuar si Zyra e UA Përgjegjëse.

Në një shënim dërguar Platformer, Microsoft theksoi se është i përkushtuar “për të zhvilluar produkte dhe përvoja të inteligjencës artificiale në një mënyrë të sigurt dhe të përgjegjshme, dhe këtë e bën duke investuar në njerëz, procese dhe partneritete që i japin përparësi vizionit tonë të ardhshëm”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/14/inteligjenca-artificiale-microsoft-shkarkon-ekipin-e-eksperteve/