Inteligjenca artificiale, Amazon po punon gjithashtu në një chatbot

Pas Microsoft dhe Google, Amazon është gjithashtu gati të hyjë në universin e inteligjencës artificiale dhe chatbots si ChatGpt, trendi teknologjik i momentit.

Kompania ka hyrë në një marrëveshje me startupin amerikan Hugging Face Inc., i specializuar në inteligjencën artificiale gjeneruese, me qëllim zgjerimin e shërbimeve të saj cloud dhe integrimin e tyre me mjete të avancuara.

“Hugging Face dhe Amazon Web Services (Aws) planifikojnë t’i bëjnë modelet e mësimit të makinerive më të lehta për klientët e tyre që të ndërtojnë aplikacione gjeneruese të AI me performancën më të lartë dhe koston më të ulët,” tha Adam Selipsky, CEO i aws.

Marrëveshja, detajet ekonomike të së cilës nuk dihen, nuk ka natyrë ekskluzive dhe do t’i lejojë të dyja kompanitë të punojnë edhe me partnerë të tjerë në këtë sektor.

Nëse panorama e chatbot-eve aktualisht duket se është në gjendje t’i japë një tronditje mbi të gjitha tregut që synon konsumatorët fundorë, në realitet teknologjia është testuar prej kohësh në sferën e korporatave, nga kompani që zhvillojnë softuer profesional dhe ofrojnë shërbime cloud, ashtu si AWS. Në të vërtetë, AWS tashmë ofron mjete për të ndihmuar zhvilluesit të ndërtojnë softuer të fuqizuar nga AI, duke përfshirë çipa kompjuterikë të pronarit. Jo çuditërisht, Clem Delangue, CEO i Hugging Face shpjegoi për Reuters në internet se Bloom, një model i inteligjencës artificiale me burim të hapur, i konsideruar si konkurrent i ChatGpt, do të integrohet në Trainium, një çip i inteligjencës artificiale i krijuar nga AWS dhe i dedikuar kompanive. Swami Sivasubramanian, nënkryetar i bazave të të dhënave, analitikës dhe mësimit të makinerive në AWS, tha se teknologjitë si Trainium mund t’i ndihmojnë zhvilluesit të kursejnë kohë dhe para duke përdorur AI për të përpiluar projektet e tyre më herët, duke minimizuar gabimet në fazën e shkrimit të kodit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/23/inteligjenca-artificiale-amazon-po-punon-gjithashtu-ne-nje-chatbot/