Intel nuk mund të shesë disa lloje CPU në Gjermani

Gjykata rajonale e Dusseldorf (Gjermani) ka vendosur që Intel ka shkelur një patentë R2 Semiconductor të regjistruar në Evropë. Për këtë arsye, gjyqtari lëshoi ​​një urdhër për bllokimin e shitjes së disa përpunuesve nga kompania Santa Clara. Intel kërkoi të zhvlerësonte patentën dhe apeloi.

Nuk ka CPU Intel në Gjermani
Siç specifikohet në faqe 21 i dokumentit të dërguar në SEC (Komisioni i Vlerave dhe Shkëmbimeve) të Shteteve të Bashkuara në fund të shtatorit 2023, R2 Semiconductor paditi Intel në Gjermani dhe Mbretërinë e Bashkuar për shkelje të një patente (tashmë të pavlefshme në SHBA) në lidhje me FIVR Rregullator i teknologjisë (Fullly Integrated Voltage)).

Sipas kompanisë Sunnyvale, teknologjia u përdor nga Intel në përpunuesit e gjeneratës së 10-të, 11-të dhe 12-të të Ice Lake, Tiger Lake dhe Alder Lake, kështu që ajo i kërkoi gjykatës së Dusseldorfit të bllokonte shitjen e produkteve që integronin këto CPU dhe të tërhiqte ato të shitura tashmë. .

Gjykatësi lëshoi ​​një urdhër për të bllokuar shitjen e përpunuesve (jo produkteve) në Gjermani. Shumica e CPU-ve të Ice Lake dhe Tiger Lake nuk janë më në shitje, ndërsa ka ende disa modele Alder Lake. Prandaj, ndikimi ekonomik për Intel do të jetë minimal. Megjithatë, nuk ka problem për liqenet më të fundit Raptor Lake, Raptor Lake Refresh dhe Meteor Lake, pasi ato nuk përdorin teknologji të bazuara në patentën R2 Semiconductor.

Intel thotë se R2 Semiconductor është trolli klasik i patentave sepse paraqiti një ankesë në Evropë pasi patenta u anulua në Shtetet e Bashkuara. CEO David Fisher hodhi poshtë akuzën, duke theksuar se ajo kundër Intel është e vetmja ankesë e paraqitur. Gjykatësi i kërkoi kompanisë Santa Clara të komunikonte numrin e produkteve të shitura në Gjermani për të përcaktuar sasinë e dëmeve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/10/intel-nuk-mund-te-shese-disa-lloje-cpu-ne-gjermani/