Instagrami mbushet me reklama në përditësimin më të fundit

Paralelisht me lamtumirën e NFT-ve në Instagram, Meta prezanton një risi mjaft të diskutueshme – nga këndvështrimi i përdoruesve – në rrjetin e saj social referues në “luftën” me TikTok. Në këto orë, kompania Menlo Park ka nxjerrë në treg dy mjete të reja për të rritur reklamat në Instagram, për të ushqyer kërkesat e reklamuesve dhe për të përmirësuar kërkimin për kompanitë, si dhe produktet dhe përmbajtjet që ata shesin.

Instagrami është plot me reklama
Risia më e fundit e prezantuar nga gjigandi i Mark Zuckerberg ka të bëjë me praninë e reklamave midis rezultateve të kërkimit, të mbërritura në muajt e ardhshëm në shkallë globale pas një testi të parë të kufizuar në Shtetet e Bashkuara. Operacioni është elementar: duke kërkuar për një term kyç, Instagram do të kthejë një ekran me reklama përkatëse në burim, të dallueshme falë etiketës “Sponsorizuar” nën emrin e llogarisë në fjalë, saktësisht siç mund ta shihni më poshtë.

Me këtë zgjidhje, Meta shpreson të rrisë aftësinë e kompanisë për të gjeneruar të ardhura, veçanërisht në këtë periudhë kur shitjet e reklamave janë në rënie të madhe.

Megjithatë, ka edhe një risi tjetër në rrugë: quhet Reminder Ads dhe u mundëson reklamuesve të krijojnë ndërgjegjësim dhe pritje për ngjarjet e organizuara nga realitetet komerciale, thjesht duke i lejuar përdoruesit të aktivizojnë përkujtuesit që lidhen me to. Duke vepruar kështu, njerëzit do të marrin tre njoftime përpara vetë ngjarjes (një ditë më parë, 15 minuta përpara dhe në nisje) në mënyrë që ta ndjekin atë në kohë reale.

Ashtu si me reklamat në rezultatet e kërkimit, nisja do të bëhet pas disa javësh pas një faze testimi paraprak.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/22/instagrami-mbushet-me-reklama-ne-perditesimin-me-te-fundit/