Instagram: Videot janë bërë fokusi kryesor

Edhe pse nuk ishte e nevojshme të deklarohej shprehimisht, Adam Mosseri pranoi se në Instagram, platforma e njohur në pronësi të Metës, drejtor ekzekutiv i së cilës ai është, tashmë ka shumë video. Në fakt, shërbimi e ka zhvendosur tej mase fokusin tek përmbajtjet video në dëm të fotove me të cilat është nisur rrjeti social.

Instagram: shumë video në 2022
Motivimi gjendet në propozimet e konkurrentëve, veçanërisht TikTok, të cilët e kanë shtyrë Instagramin të ndryshojë fokusin, veçanërisht gjatë vitit 2022 që ka përfunduar së fundmi dhe të hapet ndaj videove të shkurtra.

Kjo nuk u vlerësua veçanërisht nga shumë përdorues, të cilët thanë se ishin fjalë për fjalë të tronditur nga sa shumë platforma po mbështetet në video.

Pavarësisht gjithçkaje, Mosseri siguron se fotot do të jenë gjithmonë pjesë e Instagramit dhe në të vërtetë do të mbeten përmbajtja kryesore, edhe sepse platforma merr parasysh shpeshtësinë me të cilën një person pëlqen dhe komenton fotot në krahasim me videot, për të përcaktuar se cila përmbajtje do të shfaqet. së pari në prurjet e tyre.

Ne raportojmë më poshtë, në formë të përkthyer, atë që deklaroi shprehimisht Mosseri në lidhje me këtë në storjen në llogarinë e tij në Instagram përpara se të zhdukej 24 orë pas publikimit.

“Por fotografitë do të jenë gjithmonë një pjesë e madhe e asaj që bëjmë. Dhe gjithmonë do të ketë njerëz që duan dhe janë të interesuar të gjejnë foto në Instagram dhe gjetkë. Dhe unë dua të sigurohem që ne jemi shumë të qartë për këtë.”

Së bashku me çështjen e videos, Mosseri ka lëshuar deklarata në lidhje me temën e spam-it në platformë, të cilat i raportojmë më poshtë, sërish në formë të përkthyera.

“Ne patjetër kemi mesazhe të padëshiruara dhe bots në Instagram. Po bëjmë çmos për t’i reduktuar. Jam veçanërisht i shqetësuar për komentet tani; është diçka që ne në fakt po e shqyrtojmë në mënyrë aktive dhe shpresojmë ta përmirësojmë gjatë vitit. Kam vënë re një rritje të llogarive spam dhe bot që pëlqejnë historitë e mia, gjë që, të paktën për mua, është më e bezdisshme sesa komentet e rreme.”


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/25/instagram-videot-jane-bere-fokusi-kryesor/