Instagram tani ju lejon të shkarkoni Reels

Pak ditë pas lançimit të Kanaleve të Transmetimit në Instagram, të lançuara edhe në WhatsApp në fillim të muajit qershor, platforma sociale Meta pasurohet me një tjetër veçori mjaft të dobishme që ka munguar prej kohësh. Ashtu si në TikTok, nga sot është e mundur të shkarkohen Reels të publikuara nga të tjerët për t’i shpërndarë jashtë aplikacionit, me kusht që ato të vijnë ekskluzivisht nga llogari publike që nuk e kanë bllokuar shkarkimin. Le të shohim funksionalitetin në detaje.

Reelse Instagram mund të shkarkohen lirisht
Aplikacioni i shkurtër i videove TikTok e ka këtë veçori prej vitesh dhe me sa duket shumë përdorues e kanë vënë re mungesën në Reels, prandaj duke e konsideruar alternativën ByteDance të preferueshme në dritën e lejeve të dhëna përdoruesve. Për këtë arsye, Adam Mosseri, CEO i Instagram, ka zyrtarizuar shpërndarjen e funksionit për të shkarkuar Reels në galerinë e tij – edhe nëse fillimisht do të mbetet i disponueshëm vetëm në Shtetet e Bashkuara për fazën e parë të testimit.

Mosseri nuk specifikoi nëse çdo Reel i shkarkuar do të ketë një filigran saktësisht si në TikTok, por imazhi që ai postoi – të cilin mund ta gjeni pak më lart – tregon qartë logon e Instagramit në video së bashku me emrin e llogarisë. Prandaj, për të shkarkuar një mbështjellje në Instagram, do t’ju duhet të shtypni ikonën e ndarjes dhe më pas të zgjidhni opsionin Shkarko.

Nisur nga popullariteti i Reels në platformë, për Metën kjo është një lëvizje e nevojshme dhe logjike, një taktikë për të tërhequr njerëzit të shikojnë më shumë përmbajtje në platformë duke filluar nga një video e thjeshtë e shpërndarë nga një përdorues tashmë besnik. Është e paqartë se kur shkarkimi i Reel do të arrijë në Itali, por ne besojmë se pritja nuk do të zgjasë shumë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/21/instagram-tani-ju-lejon-te-shkarkoni-reels/