Instagram pezullon funksionin e blerjeve live

Strategjitë e optimizimit të produkteve dhe shërbimeve e bëjnë Meta të shkurtojë disa veçori të Instagramit.

Kompania e drejtuar nga Mark Zuckerberg tha se nga 16 marsi, nuk do të jetë më e mundur të përfitoni nga veçoritë e blerjeve live në Instagram.

Deri më sot, kompanitë dhe influencuesit mund të etiketojnë lloje të ndryshme të produkteve në transmetimet e tyre, duke i lejuar përdoruesit të klikojnë mbi to për t’i blerë ato në platforma të ndryshme. Një veçori që do të eliminohet, sipas Metës, për të lejuar zhvilluesit e Instagram të fokusohen në lajme me vlerë më të lartë. Një gjysmë e vërtetë mund të jetë në shifra: sipas të dhënave nga agjencia e analizës Insider Intelligence, vitin e kaluar vetëm rreth 5% e shitjeve totale të tregtisë elektronike në Shtetet e Bashkuara erdhi nga rrjetet sociale. Një kuotë e ulët që mund të mos justifikojë një funksion që ende kërkon burime të Instagramit për funksionimin e tij.

Fjalimi i ndryshëm për tregun kinez ku, siç përmend Techcrunch, në vitin 2022 blerjet gjatë rrjeteve sociale live të aplikacioneve si TikTok (i njohur si Douyin në Kinë) dhe WeChat fituan marka pothuajse 400 miliardë dollarë. Ekipi i Instagramit ka specifikuar se çdo kompani apo individ që dëshiron të vazhdojë shitjen dhe promovimin e produkteve në platformë do të mund ta bëjë këtë, duke përdorur opsionet e ndryshme që lidhen me prurjet, historitë, bobinat, reklamat. Ndërkohë, vetëm një muaj më parë, Instagram kishte hequr skedinën Shopping nga ikonat kryesore të aplikacionit, duke e zëvendësuar me atë të bobinave, videot e shkurtra të lançuara në Itali shkurtin e kaluar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/16/instagram-pezullon-funksionin-e-blerjeve-live/