Instagram, me këtë veçori të re do t’i thoni lamtumirë spamit në Direct

Në pritje për të zbuluar se cili do të jetë ndikimi i abonimeve të krijuesve në Instagram, platforma e njohur sociale Meta po përgatitet të mirëpresë një veçori interesante kushtuar privatësisë, me mjete të reja të fuqishme të krijuara për të reduktuar postën e padëshiruar në Direct.

Kjo është një veçori që përdoruesit e kanë kërkuar fjalë për fjalë që nga agimi i kohës, pra që nga prezantimi i mesazheve DM në Instagram. Më në fund, në aplikacionin social po vijnë filtrat që do t’i lejojnë përdoruesit të kufizojnë mundësitë e kontaktit vetëm për disa njerëz.

Mjeti, në fazën e paraqitjes graduale, do të kishte qenë tashmë i disponueshëm për disa kohë me një shpërndarje të parregullt dhe ju lejon të kufizoni kërkesat për kontakte me DM tek njerëzit që nuk na ndjekin në një mesazh. Me pak fjalë, nëse një profil që ne nuk e ndjekim përpiqet të kontaktojë me ne, ata do të kenë mundësinë të na dërgojnë një dhe vetëm një mesazh. Nëse e ndjekim ose e aprovojmë bisedën, atëherë ai mund të vazhdojë të na shkruajë lirisht.

Kufizimi i dytë ka të bëjë me përmbajtjen. Në fakt, kërkesat DM nuk mund të përmbajnë skedarë multimedialë, qofshin ato imazhe, shënime zanore ose video. Vetëm kërkesat me tekst do të lejohen duke ndjekur rregullat e ilustruara tashmë më lart.

Përveç kësaj, do të jetë gjithashtu e mundur të kufizohet prania e njerëzve të caktuar në furnizimin tonë pa i bllokuar të gjithë. Me këtë veçori mund të kufizoni një person dhe për rrjedhojë komentet e tij në postimet tona do të jenë të dukshme vetëm për të, DM-të e tij në vend të inbox-it do të përfundojnë në kërkesa dhe e gjithë kjo do të ndodhë pa e ditur ky person. Një rrugë e mesme, me pak fjalë, e cila duhet të lehtësojë praninë e dikujt në internet pa e shkëputur një person të pastër nga flluska jonë sociale.

Ndërkohë, le të kujtojmë gjithashtu se Generative AI është gati të mbërrijë në Instagram, me mjete që premtojnë të jenë aspak tronditëse për përvojën sociale të krijuesve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/07/instagram-me-kete-vecori-te-re-do-ti-thoni-lamtumire-spamit-ne-direct/