Instagram: Mbërrin Notes, për të krijuar Stories vetëm me tekst dhe emoji

Pas publikimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që u bë dhjetorin e kaluar, funksioni i ri i Instagramit mbërrin edhe në vendin tonë: Notes.

Do të përdoret për të ndarë mesazhe me tekst deri në 60 karaktere (përfshirë emoji) me të gjitha kontaktet tuaja ose një përzgjedhje të zgjedhur nga përdoruesit për një kohë të kufizuar, siç ndodh me Stories. Funksioni duhet të jetë tashmë i disponueshëm për të gjithë përdoruesit, edhe nëse lëshimi nuk u vjen të gjithëve në të njëjtën kohë.

Për ta përdorur atë, thjesht përditësoni aplikacionin e rrjetit social përmes dyqaneve zyrtare të Apple dhe Android. Nuk ka foto në Notes, vetëm tekst dhe emoticon Instagram është rrjeti social i fotove, videove dhe Reels, por funksioni i ri që sapo është publikuar duket se dëshiron të marrë një rrugë alternative. Me Notes, në fakt, mund të përdorni vetëm tekst – pa i kaluar 60 karaktere – dhe emoji, pa imazhe. Një veçori që mund të duket si një version tekstual i Stories dhe një mënyrë e re e komunikimit me ndjekësit tuaj në platformë.

Si të dërgoni shënime në Instagram Për të përdorur Shënimet e reja në rrjetin social të Metës, do t’ju duhet të hyni në seksionin e mesazheve të aplikacionit dhe më pas të zgjidhni me kë të ndani vargun e tekstit. Ju mund të zgjidhni dërgimin në të gjitha kontaktet tuaja ose të zgjidhni nga lista e “miqve të ngushtë” të krijuar më parë. Pasi të dërgohet, Shënimi do të shfaqet në mesazhet private të përdoruesve dhe do të qëndrojë i dukshëm vetëm për 24 orë, ashtu si Stories.

Ndjekësit që kanë marrë Shënimin do të mund t’i përgjigjen mesazhit drejtpërdrejt me këdo që e ka dërguar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/31/instagram-mberrin-notes-per-te-krijuar-stories-vetem-me-tekst-dhe-emoji/